Bombetrussel mot Norges ambassade i Kenya

Trusselen kommer fra en gruppe med tilknytning til al-Qaida, melder kenyanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Den norske ambassaden i Nairobi, Kenya, har blitt utsatt for bombetrusler. Det bekrefter Utenriksdepartementet.

- Vi er kjent med trusselen, sier kommunikasjonssjef Bjørn S. Jahnsen til Dagbladet.no. Han forteller at de nå har iverksatt sikkerhetstiltak i ambassaden.

- Men vi kommenterer ikke hvilke, sier Jahnsen. Han opplyser at ambassaden ble evakuert tidligere i dag. Jahnsen vil ikke si mer om trusselen.

De som står bak bombetrusselen skal være en gruppe med tilknytning til al-Qaida, melder ifølge NTB kenyanske medier.

Trusselen ble etter det NTB erfarer framsatt i en e-post som ambassaden mottok ved middagstider. Hele bygningen der den norske ambassaden holder til, ble øyeblikkelige evakuert.

Også to kenyanske medier har fått den samme trusselen, sier Eric Shimoli i avisa The Nation til NTB.


Etter planen skulle miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltatt på en konferanse for afrikanske miljøvernministere i Nairobi om noen dager. Nå vurderer man om det er trygt for Solheim å reise til Kenya. 

- Etter planen skulle Solheim vært i Nairobi om noen dager. Den reisen er nå til vurdering, sier Wera Helstrøm.

- Har trusselen sammenheng med Solheims besøk?

- Jeg kan dessverre ikke si noe om innholdet i trusselen, utover at vi selvfølgelig vurderer Solheims besøk i lys av den, sier Helstrøm.SKAL TIL KENYA: Neste uke skal miljø- og utviklingsminister Erik Solheim delta på en konferanse for afrikanske miljøvernministere i Nairobi. Nå vurderer Utenriksdepartementet besøket. Foto: SCANPIX
SKAL TIL KENYA: Neste uke skal miljø- og utviklingsminister Erik Solheim delta på en konferanse for afrikanske miljøvernministere i Nairobi. Nå vurderer Utenriksdepartementet besøket. Foto: SCANPIX Vis mer