Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrussel mot NRK og politiet i Drammen

Bevæpnet politi har skapt en jernring rundt Drammen sentrum i jakten på mannen som ringte inn bombetrusselen.

SKARPLADDE VÅPEN: Etter bombetrusselen mot NRK og Politihuset er tungt bevæpnet politi ute og lleter etter en person som de mener står bak bombetrusselen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SKARPLADDE VÅPEN: Etter bombetrusselen mot NRK og Politihuset er tungt bevæpnet politi ute og lleter etter en person som de mener står bak bombetrusselen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som framsatte trussel om å sprenge politihuset, og andre bygninger i samme område i Drammen sentrum, er fremdeles på frifot. Dette til tross for at mannen er en kjenning av politiet.

- Vi har tatt i bruk den beredskapen vi skal i slike tilfeller. Karen er heller ikke pågrepet, og vi antar at han har et kjøretøy. Derfor har vi folk ute, sier stasjonssjef Øuvind Aas til Dagbladet.

Siden før klokken 08.00 i dag tidlig har store styrker med godt bevæpna polititjenestepersoner vært i virksomhet i store deler av Drammen. Politiet har hatt vakter postert ved flere veikryss. Ikke minst ved krysset inn til området der poiltihuset ligger.

- Politiet mottok beskjed om at bygningene skulle gå i lufta i løpet av en halvtime like før klokken 08.00. Nå er folk tilbake på jobb, og normaltilstand opprettet, sier operasjonsleder Håkon Grøttland ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no klokka
09.00.

Dt.no skriver videre at politiet anser faren som over ettersom noe ikke har skjedd, men anså likevel trusselen som reell. Derfor ble folk evakuert fra bygningene.

- Vi vet hvem vedkommende er, men ingen er foreløpig pågrepet. Vi jobber nå på spreng med saken, sier Grøttland.