Bombetrussel mot Oslo S og danskebåten

Politiet i Oslo fant ingen bomber verken på Oslo Sentralstasjon eller om bord på passasjerferjen «Color Festival» i går kveld. Det ble ringt inn bombetrusler både mot ferjen og stasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerferjen «Color Festival» på vei til Hirtshals returnerte i går kveld til Oslo etter en bombetrussel mot fergen. Senere ble det ringt inn en liknende bombetrussel mot Oslo Sentralstasjon. Både fergen og sentralstasjonen ble tømt for folk.

Ble nervøs

- Jeg må innrømme at jeg ble litt nervøs da vi fikk meldingen om at vi måtte ut fordi det var ringt inn bombetrussel. Det sier Qaiser Rashid, som jobber ved Burger King på Oslo Sentralstasjon.

  Han måtte forlate arbeidsplassen etter at noen ringte inn en bombetrussel ved 22.30-tiden i går. Sist Rashid ble evakuert fra Oslo S, smalt en bombe som var plassert i en oppbevaringsboks i Østbanehallen. Bomben tok livet av en ung kvinne og skadet 11 andre.

Evakuerte gjestene

- Vi har ansvaret for gjestene som sitter oppe i restauranten, og det var jeg som dro opp for å fortelle dem at de måtte forlate stasjonen. Noen så bare dumt på meg, mens andre spurte om de kunne spise opp maten før de gikk. Heldigvis var det ikke så vanskelig å få dem til å skjønne at de måtte ut med en gang, sier han.

  Selve evakueringen av restauranten og resten av stasjonen gikk greit.

  - Folk var selvsagt stresset mens de skyndte seg ut av stasjonen, men det var ingen som skrek eller fikk panikk, forteller han.

Forsinket en time

Også trafikksjef Kjetil Bragstad i NSB berømmer folk for at de kom seg ut på en hurtig og kontrollert måte.

  - Bombetrusselen kom på det verste tidspunktet på kvelden, hvor ekspresstogene kommer inn og nattogene skal ut. Derfor var det mellom 1000 og 1500 mennesker i hallen, men evakueringen ble gjennomført uten at noen fikk panikk, sier han.

  For NSB førte bombetrusselen til at alle tog ble en time forsinket.

  - Togene som var på vei inn til Oslo S stoppet på nærmeste stasjon, eller på linjene hvor de var. Togene som stod på perrongen ble tømt for folk, sier han.

  Oslo S ble åpnet ved 23.30-tiden etter at NSB-ansatte og mannskaper fra politiet hadde lett etter bomben uten resultat.

Mot Danmark

Det politiet kaller en uspesifisert bombetrussel ble ringt inn til fergen «Color Festival» da den var på vei ut Oslofjorden. Den ble registrert av en av de ansatte om bord på fergen. Politiet ble varslet klokken 20.29.

  «Color Festival» var kommet til Dyna fyr da kapteinen besluttet å gå tilbake til Oslo. Ved ankomst til Oslo ble passasjerne evakuert, opplyser stedfortredende operasjonsleder Svein Isaksen til NTB. Alt skjedde i rolige former. Etter evakueringen ble de om lag 1000 passasjerene samlet i terminalbygningen til Color Line.

Gjennomsøkt

Fergen ble gjennomsøkt av mannskapet og et titall polititjenestemenn, uten at noen bombe ble funnet. Ved 23.30-tiden i går kveld var «Color Festival» på nytt på vei ut Oslofjorden.

  Politiet sier de ikke ser noen sammenheng mellom i gårens to bombetrusler.

  - Vi aner ikke om det er samme person som står bak. Uansett er det små muligheter for å få tak i vedkommende, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politikammer til NTB.

(NTB)