Bombetrussel mot passasjerfly i Sverige

Göteborg (NTB-TT): En 35 år gammel svensk spøkefugl risikerer fengselsstraff etter at han ringte inn en bombetrussel mot et passasjerfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et charterfly med 280 turister om bord måtte omdirigeres til Kastrup i går kveld etter at mannen ringt inn bombetrusselen. Flyet var på vei fra Kanariøyene til Landvetter utenfor Gøteborg.

Bomben skulle eksplodere når flyet landet, og et stort sikkerhetsapparat ble satt i beredskap. Passasjerene ble ikke informert om bombetrusselen før flyet hadde landet.

Spøk

Göteborg-mannen som ringte inn trusselen, ble kort etter arrestert av svensk politi, som sporet opp samtalen. Mannens telefonnummer ble registrert av alarmsentralen. 35-åringen har i forhør med politiet omtalt det hele som en spøk, og angrer bittert.

- Det er en tragisk historie. Mannen har ingen forklaring, og det virker som om han handlet på impuls. I tillegg skal han ikke ha vært edru, sa kriminalinspektør Christer Holmgren. Politiet skal mandag ta stilling til om mannen skal begjæres fengslet.

Flyet tilhører Skandinavias største charterselskap Premiair, som har hovedkontor på Kastrup. Straks flyet hadde landet, ble alle passasjerene evakuert.