Bombetrussel mot politihuset i Oslo - mann siktet

Onsdag ettermiddag ble en mann i 40-åra pågrepet og siktet for å ha ringt inn en bombetrussel mot politihuset i Oslo. Hans advokat, John Christian Elden, sier at klienten verken hadde med seg bombe, eller erkjenner straffskyld.

- AGERTE: En person er pågrepet etter en bombetrussel mot politihuset på Grønland i Oslo. Dette forteller politiet om hendelsen. Reporter: Øystein Andersen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i 40-åra er pågrepet og siktet etter en bombetrussel mot politihuset på Grønland i Oslo.

Han ringte en ansatt på politihuset og fortalte at han sto utenfor med ei bombe like før klokka 15.00 i dag. Publikumshallen ble evakuert, og gatene rundt politihuset ble sperret av. En drøy halvtime etter, hadde bombegruppa undersøkt gjenstanden og konkludert med at den ikke var farlig.

Det var en gjenstand i sekken mannen hadde med seg, og politiets bombegruppen ble sendt til stedet for å undersøke den. Innsatsleder Torgeir Brenden sier det var snakk om en relativt liten gjenstand.

Politihuset ble åpnet igjen 15.38.

Advokat John Christian Elden bistår den siktede mannen i 40-åra, og uttaler til Dagbladet at klienten« verken hadde noen bombe, eller erkjenner straffskyld for å ha brutt noen lov».

- Blod i ansiktet

Dagbladets reporter Sindre Granly Meldalen opplyser at en anholdt mann med blod i ansiktet og uten sko ble ført innover i bygningen rundt 15.05 i ettermiddag.

Operasjonsleder Tor Grøttum sier at mannen ble påført skrapemerker i forbindelse med pågripelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer