Bombetrussel mot politihuset i Oslo - mann siktet

Onsdag ettermiddag ble en mann i 40-åra pågrepet og siktet for å ha ringt inn en bombetrussel mot politihuset i Oslo. Hans advokat, John Christian Elden, sier at klienten verken hadde med seg bombe, eller erkjenner straffskyld.

- AGERTE: En person er pågrepet etter en bombetrussel mot politihuset på Grønland i Oslo. Dette forteller politiet om hendelsen. Reporter: Øystein Andersen. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

En mann i 40-åra er pågrepet og siktet etter en bombetrussel mot politihuset på Grønland i Oslo.

Han ringte en ansatt på politihuset og fortalte at han sto utenfor med ei bombe like før klokka 15.00 i dag. Publikumshallen ble evakuert, og gatene rundt politihuset ble sperret av. En drøy halvtime etter, hadde bombegruppa undersøkt gjenstanden og konkludert med at den ikke var farlig.

Det var en gjenstand i sekken mannen hadde med seg, og politiets bombegruppen ble sendt til stedet for å undersøke den. Innsatsleder Torgeir Brenden sier det var snakk om en relativt liten gjenstand.

Politihuset ble åpnet igjen 15.38.

Advokat John Christian Elden bistår den siktede mannen i 40-åra, og uttaler til Dagbladet at klienten« verken hadde noen bombe, eller erkjenner straffskyld for å ha brutt noen lov».

SPERRINGER: Væpnet politi sperret av gatene rundt politihuset på Grønland. Foto: Sindre Granly Meldalen
SPERRINGER: Væpnet politi sperret av gatene rundt politihuset på Grønland. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

- Blod i ansiktet

Dagbladets reporter Sindre Granly Meldalen opplyser at en anholdt mann med blod i ansiktet og uten sko ble ført innover i bygningen rundt 15.05 i ettermiddag.

Operasjonsleder Tor Grøttum sier at mannen ble påført skrapemerker i forbindelse med pågripelsen.

- Basert på meldingen, kan det ha vært en kontant pågripelse, sier han.

De ansatte ble ikke evakuert, men fikk beskjed om hendelsen.

FØRT UT: Besøkende på politihuset ble ført ut bakveien. Foto: Sindre Granly Meldalen
FØRT UT: Besøkende på politihuset ble ført ut bakveien. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

Ingen trussel

- Vi skal nå avklare hva slags motiv han hadde med handlingen. Vi skal avhøre ham nå, sier Grøttum.

Politiet sier at mannen ikke har framsatt en trussel om å detonere bomba, og at de derfor ikke anser det som en trusselsituasjon, sier innsatsleder Torgeir Brenden til Dagbladet.

- Det er ikke straffbart å ringe og si man har en bombe i sekken, men vi må finne ut hvorfor han agerte som han gjorde. Det er kanskje ikke det lureste å si at man sitter utenfor politihuset og har en bombe, så dette må vi avklare, sier Brenden.

Den pågrepne er en mann i midten av 40-åra. Han er en kjenning av politiet.

- Vi skal nå finne ut om han har noe tilsvarende saker tidligere, sier operasjonslederen.

SPERRET: Politihuset var sperret i omkring 40 minutter onsdag ettermiddag.
SPERRET: Politihuset var sperret i omkring 40 minutter onsdag ettermiddag. Vis mer

Avsperringer

Dagbladets reporter Sindre Granly Meldalen var en av de besøkende som først ble fortalt at de ikke kunne forlate bygningen, før de ble ført ut bakveien.

- Da jeg skulle forlate politihuset, fikk jeg beskjed om at vi ikke kunne forlate bygningen. De har bedt oss trekke lenger inn i lokalet. Det er væpnet politi på utsiden, men situasjonen virker rolig, sier han like før klokka 15.00.

Ser ikke sammenheng

Politiet kaller det en pågående situasjon og besøkende som var i publikumshallen ble kort tid etterpå ført ut via presserommet.

Væpnet politi hadde oppstilling i gata utenfor politihuset.

- Det er rolig her nå og virker avklart, sier Meldalen klokka 15.10.

Det ble tidligere i dag framsatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett i Sandnessjøen og mot lufthavnen i Nordlansbyen. En mann i 50-åra i Trøndelag er pågrepet for truslene. Innsatsleder Torgeir Brenden sier at de nå ikke har noe grunnlag for å si at disse hendelsene kan ha noen sammenheng.

Oslo-politiet har likevel vært i kontakt med politidirektoratet om hendelsen.