Bombetrussel mot skole i Sarpsborg

To skoler evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt kom det en bombetrussel mot Hafslund Ungdomsskole i Sarpsborg på e-post, opplyser politiet i Østfold.

På bakgrunn av denne trusselen har ungdomsskolen og en barneskole som ligger i nabobygget blitt evakuert. Ifølge kommunens nettsider var det få elever på skolen på grunn av en idrettsdag, så evakueringen var uproblematisk.

Ungdomsskolen er i ferd med å bli gjennomsøkt, med bistand fra bombegruppa fra Oslo politidistrikt. Operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistriktforteller at de så langt ikke har funnet mistenkelige gjenstander i eller rundt bygningen.

- Vi har iverksatt etterforskning, og vi har gode elektroniske spor, som er sikret i samarbeid med Kripos, sier Horne i Østfold til Dagbladet.

Han forteller at de vurderer trusselen som uspesifik.

- Det betyr at trusselen mot skolen med stor sannsynlighet er lav, opplyser operasjonslederen.

Ordfører Sindre Martinsen Evje sier på kommunens nettsider at evakueringen har gått rolig for seg, og at situasjonen er under kontroll. De opplyser også om at skolen mest sannsynlig vil være åpen som normalt i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer