Bombetrussel mot Sterling-fly

En avgang med et Sterling-fly fra Roma til Oslo ble i kveld utsatt på grunn av en bombetrussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En håndskrevet melding som ble tolket som en mulig bombetrussel stanset et Sterling-fly fra Roma til Oslo. 

- En av passasjerene fant bombetrusselen i vårt flymagasin Inflight like før flyet skulle gå. Dette ble overlevert til kapteinen som satte i gang alle sikkerhetstiltak, sier markedsdirektør i flyselskapet Sterling til Dagbladet.no.  Flyet skulle ha tatt av fra Roma 20.53.

Funnet i flymagasin

De 189 passasjerene ble evakuert umiddelbart fra flyet. De fleste av dem var nordmenn som var på vei tilbake til Oslo etter et opphold i Roma.

– Kapteinen informerte oss om at det var funnet en beskjed om at det var en bombe om bord. Den skal være håndskrevet og ble funnet i et flymagasin, forteller passasjeren Olav Eilifsen fra Oslo til ANB. Flyet med flightnummer NB650 skulle ha landet på Gardermoen 23.50.

Fant ingenting

Italienske bombeeksperter har nå undersøkt flyet og lite tyder på at det fantes noen bombe i flyet. Derfor kan passasjerene belage seg på hjemreise likevel.

- Vi regner med en ny flyavgang klokka 23.15 i kveld, sier Vilner.

- Nå vil dette bli en politisak og vi håper å finne ut hvem som står bak, sier han.

- Det er mulig noen prøvde å spøke, men vi ser meget alvorlig på denne saken.  Vedkommende har skremt opp passasjerene og satt hele sikkerhetsprosedyren i gang.

 Før flyet tar av vil flybesetningen bli rutinemessig avhørt av politiet.