Bombetrussel mot svensk sangprogram

- Det er en person som ikke liker Allsång på Skansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Programmet «Allsång på Skansen» er en svensk sommerklassiker som har blitt tv-sendt i en årrekke. Men i dag var det tydeligvis noen som hadde fått sin dose allsang.

Sang og søkte

Mens artistene sto på scenen og prøvesang før opptak, løp politiets bombehunder rundt og snuste. Noen hadde ringt inn en bombetrussel mot tv-programmet, som spilles inn på Skansen i Stockholm med masse syngende publikum til stede.

- Det er en person som ikke liker Allsång på Skansen på Skansen, sier SVTs informasjonssjef Helga Baagøe til Expressen.se.

Nå er sikkerheten skjerpet og personalet får ikke lov til å slippe inn folk bak scenen.

- Ikke noe morsomt

- Det føles ikke noe morsomt, sier Lasse Åberg til Expressen.se.

Åberg er en erfaren skuespiller og står blant annet bak Selskapsreisene hvor han spilte nerden og mammadalten Stig Helmer. De siste årene har han tatt fram gitaren og er frontfigur i bandet Electric Banana.

SANG UNDER BOMBESØK: Pernilla Wahlgren og sønnen Benjamin fikk synge mens bombehundene søkte. Foto: MIKAEL WERNEHOLM/EXPRESSEN:SE
SANG UNDER BOMBESØK: Pernilla Wahlgren og sønnen Benjamin fikk synge mens bombehundene søkte. Foto: MIKAEL WERNEHOLM/EXPRESSEN:SE Vis mer

I kveld skulle han etter planen dratt i gang allsangen, men nå er han usikker på hva som skjer.

Pernilla sang

Selv om politiet løp rundt på scenen med bombehunder, lot ikke artistene seg stoppe.

Pernilla Wahlgren fortsatte prøvene sammen med sønnen Benjamin.

- Politiet bestemte at det ikke var noen fare, de var tilfreds med området de hadde søkt gjennom før repetisjonene startet. De kom fram til at vi kunne gjennomføre repetisjonene og at vi kan gjennomføre sendingene i kveld, sier informasjonssjef Baagøe til Expressen.se.

Ved 16-tiden hadde politiets bombegruppe avsluttet søket og forlatt Skansen. Det er fortsatt ikke klart hvem som står bak bombetrusselen, utover det faktum at innringeren ikke har noe til overs for allsang.

UPOPULÆRT PROGRAM: Bombehundene måtte søke etter at noen som ikke liker allsang ringte inn en bombetrussel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer