Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrussel mot to tog i Sverige

Toget evakuerte hundrevis av passasjerer, ifølge svensk avis.

Politiet holder vakt på et evakuert tog i Göteborg. Årsaken er en bombetrussel. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix
Politiet holder vakt på et evakuert tog i Göteborg. Årsaken er en bombetrussel. Foto: Adam Ihse/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To tog i Sverige har stanset og blitt evakuert etter å ha fått rettet bombetrusler mot seg torsdag ettermiddag.

Én bombetrussel har blitt rettet mot et tog som står i nærheten av Gøteborg sentralstasjon, skriver den svenske avisa Expressen

Den andre bombetrusselen har blitt rettet mot et tog som nå står i Södertälje, skriver det svenske politiet på sine nettsider.

150 passasjerer skal ha blitt evakuert fra toget i Gøteborg, skriver politiet på sine nettsider.

Evakuerer toget

- Vi har fått inn en trussel mot et tog som var på vei inn til sentralstasjonen. Dette toget er nå stanset og vi jobber med å evakuere det, sier pressetalskvinne Ulla Brehm i det svenske politiet til Dagbladet.

Hun vet ikke hvem som truet toget eller hva trusselen gikk ut på.

- Jeg har ennå ingen opplysninger om det. Nå er vi opptatt med å ta de første stegene, tomme toget og undersøke det grundig.

Ifølge Aftonbladets opplysninger skal bombetrusselen ha blitt rettet eksplisitt mot det aktuelle toget som nå står stille i Gøteborg - et ekspresstog fra Stockholm.

All togtrafikk til og fra Gøteborg påvirkes som følge av bombetrusselen og evakueringen, ifølge avisa.

Kom ikke på plattformen

Expressen har snakket med én av passasjerene som står ved Gøteborg sentralstasjon. Hun forteller at toget ble stoppet rett før det nådde plattformen på togstasjonen.

- Vi stoppet rett før plattformen og måtte vente i ti minutter før vi fikk vite at politiet hadde stengt ned, sier passasjeren Linnéa.

Seinere fikk passasjerene om bord vite at det handlet om en bombetrussel.

- Vi måtte legge igjen våre vesker og gå bakerst i toget, sier hun.

Kontrollerte ID-er

Toget som nå har stoppet og blitt evakuert i Södertälje var på vei til Stockholm, og skal nå undersøkes, ifølge politiet.

Bombetrusselen mot toget som stanset i Södertälje, kom inn klokka 13.10, ifølge Aftonbladet.

Da toget ble evakuert, ble passasjerenes ID-papirer kontrollert av politiet, skriver avisa videre.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling