FLESLAND: Slik ser det ut på Bergen lufthavn Flesland rundt 20.30 i kveld. Foto: Webkamera
FLESLAND: Slik ser det ut på Bergen lufthavn Flesland rundt 20.30 i kveld. Foto: WebkameraVis mer

Bombetrussel mot Widerøe-fly: Hele Flesland evakuert

34 passasjerer var om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Bergen lufthavn Flesland er nå gjenåpnet, og bombetrusselen er avklart, sier Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

-  Politiet har vurder at det ikke er grunnlag for å være redd for noe, sier Bjarte Rebnord, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til avisa.

 Bergen Lufthavn Flesland ble evakuert like etter klokka 20 i kveld, etter en bombetrussel mot et Widerøe-fly som sto på flyplassen.

- Det er en sikkerhetshendelse som gjør at vi evakuerer terminalen og deler av flyplassen, sa lufthavnsjef Aslak Sverdrup til Dagbladet.

- Alle passasjerer er ute av bygget. De er tilbudt opphold på hotellet mens politiet undersøker situasjonen, sa Sverdrup rundt 20.15.

Klokka 21.15 bekreftet politiet at situasjonen var avklart.

Sto på bakken - Vi mottok en bombetrussel mot et av våre fly på Flesland. Vi varslet politiet og kapteinen på dette flyet så kjapt som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til Dagbladet.

Widerøe-flyet sto på bakken og skulle ta av da trusselen kom. Det var 34 passasjerer om bord.

- De ble evakuert, og så overtok politiet saken, forteller Kongsteien.

- Nå er det politiet som har saken. Vi fikk gjennomfart en rask og god evakuering, sier Kongsteien til Dagbladet

Flere satt fast Andreas Solibakke satt på et fly som skal fra Flesland til Molde. Passasjerene om bord fikk beskjed om å ikke forlate flyet, og flyet ble i tillegg forsinket.

- Vi har blitt fortalt av kapteinen at det er en bombetrussel mot et Widerøe-fly. Det var lite god steming når vi fikk beskjed om å vente. Nå venter vi på å ta av, så får vi håpe det går, sier Andreas Solibakke til Dagbladet.

Flere passasjerer sier til Bergens Tidende at grunnen skal være en bombetrussel mot et fly.

- De har informert om at det er en bombertussel på et fly. Det var en flyansatt hos SAS som sa det. Nå blir folk flyttet til hotellet. De har sagt det kan ta lang tid, sier Svein Arild Vatsø til avisa.