Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrussel på tog ved Eidsvoll

Togtrafikken ble stanset og passasjerene ble evakuert da bombetrusselen ble funnet. Politiet tror ikke trusselen er reell.

Øst politidistrikt ble klokka 12.50 i dag varslet av en togleder om at det var funnet et ark med en bombetrussel på et tog som ved Dal stasjon i Eidsvoll.

- De i toget ble evakuert, togtrafikken ble stanset og politiet rykket til stedet, sier politiets operasjonsleder Trond Lorentzen til Dagladet.

I 13.40-tida anså politiet å være tilbake i en normalsituasjon.

- Vi anser ikke at denne trusselen representerer noen reell fare, sier Lorentzen.

Etterforsker

Innsatsleder Marit Furuseth sier til Dagbladet at de har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det samles nå inn bevis, men gjøres ingen ytterligere tiltak.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva vi har funnet. Vi skal snakke med noen personer på stedet, så blir det videre avhør i etterkant, sier Furuseth

Foto: Martin Benedikt Sjue / Dagbladet
Foto: Martin Benedikt Sjue / Dagbladet Vis mer

- Toget er frigitt. Vi vil nå etterforske hendelsen, og førsøke å finne ut hvem som har framsatt trusselen, sier operasjonsleder Lorentzen.

Han legger til at de per nå ikke har noen mistenkte eller pågrepne i saken.

Lapp i går og i dag

Også i går rykket politiet i Øst ut på en bombetrussel - denne gangen på et Ryanair-fly, som landet på Oslo Lufthavn.

Om de ser noen sammenheng mellom disse hendelsene, svarer operasjonsleder Lorentzen.

- De er vanskelig å si. Det er en lapp i dag, som i går. Om vi ser en sammenheng vil jeg ikke kommentere. Vi forholder oss til fakta - og vi anser ikke at denne saken representerer noen reell fare.

Politiet er nå på stedet, der de snakker med passasjerer, og gjør nødvendige undersøkelser på stedet.

- Stille og rolig

Til Dagbladet sier Korslund i Bane Nor at de fikk melding omkring klokka 12.45. Det var da funnet en skriftlig bombetrussel i et Vy-tog ved stasjonen.

Togets passasjerer er evakuert. Politiet opplyser at det ikke skal være noen reell fare, men de gjør likevel undersøkelser på stedet.

- De reisende er geleidet ut av toget, noe som gikk stille og rolig for seg. Jeg vet ikke hvem som fant trusselen, sier Korslund til Dagbladet.

I en trafikkmelding opplyser Bane Nor at toglinjen Hauerseter-Dal er stengt for trafikk på grunn av hendelsen.

- Vi avklarer situasjonen, skiver Bane Nor.

Bane Nor fikk melding om at det var funnet en skriftlig bombetrussel rundt klokken 12.45 og kontaktet umiddelbart politiet, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!