Bombetrussel stanset Thorning-Schmidts 1. mai-tale

- Et vitne sier en person la en veske i en søppelbøtte og kjørte av stedet i full fart, sier Erik Skov ved politiet i Fyn.

BOMBETRUSSEL: Minutter før Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sin 1. mai-tale i Odense, ble arrangementet stoppet grunnet en bombetrussel. Foto: Peter Frede Eilertsen
BOMBETRUSSEL: Minutter før Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sin 1. mai-tale i Odense, ble arrangementet stoppet grunnet en bombetrussel. Foto: Peter Frede EilertsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare minutter før Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt skulle holde sin 1. mai-tale i Odense, avlyste politiet arrangementet på grunn av en bombetrussel.

En mistenkelig veske skal ha ført til at bombealarmen gikk, men ifølge Odenses borgermester Anker Boye ble arrangementet flyttet på grunn av en konkret bombetrussel.

- Folk fra Politiets Efterretningstjeneste kom og fortalte at det var kommet inn en bombetrussel, og at vi måtte rydde plassen. Jeg gikk deretter opp og fortalte det til de fremmøtte, sier Boye.

Politiet har sendt bombeeksperter til Flakhaven foran rådhuset i Odense, hvor Thorning-Schmidt etter planen skulle ha holdt sin tale på arbeidernes dag tirsdag. Et stort område ble sperret av.

- Et vitne sier en person la en veske i en søppelbøtte og kjørte av stedet i full fart, sier Erik Skov ved politiet i Fyn.

Søppelbøtta står omtrent rett ved talerstolen hvor statsministeren skulle stå.

Talen er nå flyttet til Eventyrhaven, som ligger et annet sted i byen. Thorning-Schmidt holdt 1. mai den første i en rekke planlagte taler i Aarhus, før hun reiste videre, først til Vejle, så Kolding og tidlig ettermiddag altså Odense.

Hun skal etter planen avslutte 1. mai-markeringen med å holde en tale i Fælledparken i København tirsdag ettermiddag.

(NTB)