Bombetrussel stoppet danskebåten

En full eller forvirret mann ringte inn bombetrusler mot skipsfart mellom Norge og Hirtshals.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dansk politi mottok klokka 08.45 i dag en bombetrussel mot all båttrafikk mellom Hirtshals og Norge. Trusselen var ringt inn til Tele Danmarks alarmsentral.

Politiet underrettet straks Color Line, som fikk beskjed om å la alle ferger ligge. M/S Color Festival var en av båtene som sto igjen i Danmark som følge av trusselen. Skipet skulle startet seilasen mot Oslo klokka 10, men ligger fortsatt i Hirtshals, men en halvtime før ferga skulle legge fra, ble den stoppet av dansk politi.

- Vi har etterforsket saken i formiddag, og all etterforskning tyder på at det er en full eller forvirret mann som ringte inn trusselen. Vi vet nå hvem mannen er, sier vakthavende Asbjørn Nielsen ved politistasjonen i Hjørring til Dagbladet.no.

Like etter klokka 11.30 ga dansk politi Color Line beskjed om at de kunne legge fra kai.

Linjedirektør Knut Hals i Color Line sier de kan kjøre inn noe av forsinkelsen på veien over.

- Vi regner med å kjøre inn tre kvarter, og blir dermed cirka en time forsinket inn til Oslo, sier Hals til Dagbladet.no.

HOLDT IGJEN: Color Festival ble holdt igjen i Hirtshals etter at en antatt beruset person ringte inn en trussel mot båttrafikken mellom Hirtshals og Norge.