Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi ved SAS-reklamebyrå i København:

- Bombetrussel

Torsdag morgen var det mye politi utenfor kontorlokalene til reklamebyrået som har lagd SAS' nye reklamefilm. Ifølge politiet dreide det seg om en bombetrussel.

FJERNET REKLAME: SAS fikk massiv kritikk for sin nye reklamefilm. Nå er den fjernet. Video: SAS Vis mer

Store politistyrker, bombegruppa, ambulanser og brannvesenet var på plass utenfor kontoret til selskapet som har lagd SAS' nye reklamefilm.

Politiets vaktsjef Henrik Brix opplyser til Danmarks Radio at de gjennomsøkte en bygning i Adelgade i indre København.

Flere danske medier melder at firmaet det gjelder er reklamebyrået &Co, som har produsert den nye omstridte reklamefilmen til SAS.

POLITI: Både politi, brannvesen, ambulanser og bomberyddere er på stedet. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau / NTB scanpix
POLITI: Både politi, brannvesen, ambulanser og bomberyddere er på stedet. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau / NTB scanpix Vis mer

- Jeg kan bekrefte at det er en bombetrussel, og at politiet holder på å gjennomsøke stedet, sier administrerende direktør Mikael Jørgensen i reklamebyrået til DR.

- Vi følger politiets instrukser og avventer situasjonen. Det er selvfølgelig supertrist for våre medarbeidere, sier han videre.

Politiet sperret av et større område i indre København, og folk i området fikk beskjed om å holde seg innendørs.

Politiet fikk melding om truslene rundt klokka 5 torsdag morgen. Ingen er så langt pågrepet, ifølge Ekstra Bladet.

Rundt 11.30 begynte politiet å pakke sammen utstyret sitt og ta ned sperringene, tilsynelatende uten å finne noe farlig eller mistenkelig.

Venter på flere hunder

FJERNET REKLAME: SAS fikk massiv kritikk for sin nye reklamefilm. Nå er den fjernet. Video: SAS Vis mer

- Området er så stort at vi må vente på at det kommer flere hunder. Når de kommer, får vi undersøkt hele området med bombehunder, sier vaktsjef Henrik Brix i politiet til Ekstra Bladet torsdag morgen.

Flere ambulanser, bomberyddere, og politi var på plass på stedet.

Ifølge Danmarks Radio ble blant annet et treningssenter og et hostell i nærheten evakuert.

SAS: - Ingen kommentar

Pressesjef John Eckhoff i SAS Norge skriver i en SMS til Dagbladet at de ikke har noen kommentar til at byrået har mottatt trusler.

- Det er politiet i København som håndterer dette og vi har ingen øvrige kommentarer til den pågående situasjonen, skriver Eckhoff.

Eckhoff skrev i en e-post til Dagbladet onsdag at SAS fremdeles står bak budskapet i reklamefilmen, som er at reiser er en berikelse.

EVAKUERT: Hostellet som ligger rett over veien for byrået ble også evakuert.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
EVAKUERT: Hostellet som ligger rett over veien for byrået ble også evakuert. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer

Evakuert fra hostell

I nærheten av reklamebyrået ligger et hostell som også ble evakuert.

- Jeg hadde nettopp kommet ut av dusjen, så kommer en fra hotellet og banker på og sier at må gå gå ned i resepsjonen, forteller hotellgjest Georg Bundgaard Svendsen til BT.

- Før vi i det hele tatt kom oss ned i resepsjonen, går brannalarmen og den sier at vi må gå ned dit, så vi får opp farta, sier Svendsen.

Han forteller at han først trodde det var snakk om en brann.

- Da vi kom ut på gata var det rimelig mange politifolk og brannfolk, og det virket ikke som det var inne hos oss det var et problem, men at det var på andre siden av gata, sier han.

Krass kritikk

Reklamebyrået har produsert den nye reklamefilmen «SAS - What is truly Scandinavian?». Filmen har fått massiv kritikk etter at den hevdet at ingenting egentlig er skandinavisk.

Reklamefilmen ble publisert tirsdag, fjernet onsdag morgen og en ny versjon ble publisert onsdag kveld.

SAS sa onsdag ettermiddag at den negative responsen de hadde fått var så massiv, at de mistenkte at det dreide seg om et koordinert angrep.

I reklamefilmen trekker SAS fram en lang rekke ting man gjerne forbinder med Skandinavia, og sier at de egentlig er fra andre steder.

Blant tingene som trekkes fram som «ikke-skandinaviske» er den norske bindersen, de svenske kjøttbollene og det danske rugbrødet.

- Alt er kopiert, sier fortellerstemmen i den nesten tre minutter lange videoen.