UNDERSØKT: Svensk politi undersøkte den mistenkelige pakken utenfor ambassaden - og kom til at den ikke inneholdt sprengstoff. Men det var først etter at de først meldte at det sannsynligvis dreide seg om ei bombe. Foto: SUVAD MRKONJIC/EXPRESSEN
UNDERSØKT: Svensk politi undersøkte den mistenkelige pakken utenfor ambassaden - og kom til at den ikke inneholdt sprengstoff. Men det var først etter at de først meldte at det sannsynligvis dreide seg om ei bombe. Foto: SUVAD MRKONJIC/EXPRESSENVis mer

Bombeutrykning til USAs ambassade i Stockholm

Men den mistenkelige pakken var harmløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Store politistyrker rykket i 10-tida ut til den amerikanske ambassaden i Stockholm etter meldinger om ei mulig bombe i en mistenkelig pakke. Det ble seinere meldt om at det faktisk var ei bombe i pakken - men alarmen er i 11.35-tida avblåst.

- Det er ingen bombe, sier Stockholms-politiet til Expressen TV.

Område sperret av Politiet sperret av et stort område rundt ambassaden etter meldingen, som kom inn klokka 10.03.

- Det ser ut som ei bombe på røntgen, sa politiets innsatsleder Thomas Hellgren til Expressen tidligere.

Men i 11.40-tida sier han:

- Det er en vanlig forsendelse til en ansatt på ambassaden.

Ikke evakuert Hellgren opplyser at det var ambassadens egne sikkerhetsfolk som kom til at pakken inneholdt ei bombe. De ansatte ble imidlertid ikke evakuert fra bygningen.

Pakken ble brakt ut på gata og undersøkt av ET bombeteam - som etter hvert altså kom til at den ikke inneholdt sprengstoff. Dermed ble alarmen avblåst og sperringene opphevet.

Den amerikanske ambassaden i Oslo opplyser til Dagbladet at de ikke iverksatte noen ekstraordinære sikkerhetstiltak som følge av bombemistanken i Sverige.

Dagbladet følger saken.