- Bombing fortsatt et alternativ

Kerry legger fortsatt press på Assad.

JERUSALEM: USAS utenriksminister John Kerry var søndag i møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. De to uttrykker fortsatt bekymring over utviklingen i Syria. Foto: AFP / NTB Scanpix
JERUSALEM: USAS utenriksminister John Kerry var søndag i møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. De to uttrykker fortsatt bekymring over utviklingen i Syria. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi bruker ikke tomme ord når det dreier seg om internasjonal politikk. Det faktum at masseødeleggelsesvåpen er blitt brukt mot Syrias eget folk, det er en forbrytelse mot menneskeheten og vil ikke bli tolerert, sa USAs utenriksminister Kerry under en pressekonferanse i Jerusalem søndag.

Kerry understreket at amerikanernes trussel om et militært angrep mot Syria fortsatt er reell, ifølge NTB.

Jerusalem Etter møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem søndag, uttrykte de to fortsatt stor bekymring for utviklingen i Syria, til tross for avtalen med Russland som kom i havn lørdag.

Israel er selv ett av bare sju land i verden som har unnlatt å ratifisere FN-konvensjonen som forbyr produksjon, lagring og bruk av kjemiske våpen

- Verden må sørge for at radikale regimer ikke har masseødeleggelsesvåpen, fordi vi har lært nok en gang med Syria at hvis slike nasjoner har disse våpnene, så vil de bruke dem, sier Netanyahu ifølge NTB.

- Må leve opp til løftene USA og Russland ble i går enige om en avtale som innebærer at regimet i Syria har fått en uke på seg til å legge fram alle de kjemiske våpnene de har på lager. Kerry la lørdag fram en liste på seks punkter som den syriske regimet må innfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer