Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bombingen er meningsløs

PESHAWAR (Dagbladet): - Jeg stoler på at den norske regjeringen nå tar et initiativ for å få stoppet bombingen i Afghanistan. Flere millioner mennesker står i fare for å sulte i hjel, sier Aud Elisabeth Wasa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er nestleder for kontoret til Kirkens Nødhjelp i Peshawar og vet inderlig godt at behovet for hjelp til det afghanske folk er akutt. Wasa ble glad i går da Dagbladet kunne fortelle henne om kravet om stopp i bombingen som ble fremmet fra Mellomkirkelig råd og flere muslimske organisasjoner i Oslo.

- Meningsløst

- Muligheten for å få fraktet inn mat og nødvendig hjelpeutstyr er nesten lik null. Bombingen oppfattes som helt meningsløs. Det er helt åpenbart at det går ut over sivilbefolkningen. På en måte kan en forstå at det var behov for en reaksjon etter det som skjedde i New York og Washington 11. september, men nå har bombingen pågått lenge. Dimensjonene mellom det som skjedde i USA og det som er i ferd med å skje her blir så dramatisk forskjellig, sier Aud Elisabeth Wasa.

Hun forteller om et folk som allerede er fysisk og psykisk smadret. Det fikk hun nye rapporter om i går, av leder Naeem Salimi i partnerorganisasjonen COAR.

- Umenneskelig

- Vi som jobber med dette her vet at det afghanske folk har lidd mer enn nok. Det er helt umenneskelig, det som skjer nå. Derfor var det gledelig i alt det tragiske å høre at det reises krav til den norske regjeringen. Jeg stoler på at Bondevik og det norske folk forstår at den humanitære situasjonen er fundamental nå.

- Bruk av kuler og krutt er ingen løsning lenger, sier Aud Elisabeth Wara.

Hele Norges coronakart