Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bommer på landingsbanen i Bodø

Flyselskapet Braathens vil ha flere lys på rullebanen i Bodø, fordi pilotene av og til tar feil mellom rullebanen og taksebanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feilene er alltid blitt oppdaget i tide, men Braathens hevder taksebanen er så bred og lys at den av og til fremstår som en landingsbane, skriver Nordlandsposten.

Innflygingsproblemene gjelder bare når flyene kommer inn fra havet. På den andre siden av rullebanen er det montert lys av typen «running rabbits». Det er en rekke lys som med raske blink viser vei mot rullebanen. Slike lys vil Braathens ha i begge ender av flyplassen.

Ingen Braathens-fly har til dags dato landet på taksebanen, men i april 2000 landet et SAS Commuter-fly der. Slike feillandinger innebærer et sikkerhetsproblem, fordi taksebanen ikke er beregnet for landing. Blant annet kan det stå andre fly eller biler der. SAS-landingen fra 2000 er fortsatt under etterforskning av flyhavarikommisjonen.

Hele Norges coronakart