Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bommet på blodprøvene

IZMIR (Dagbladet): Jakten på Eileen Gullaksens drapsmann går inn i en ny fase. Ingen av de 44 blodprøvene som nå er analysert, stemmer med gjerningsmannens DNA-profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretningsagenter jobber nå på høygir med å finne nye, mulige mistenkte.

Både fredag og i går trodde sjefen for Jandarma i Izmir, oberst Mercit Korkut, at han kunne ha gode nyheter. Men resultatene fra 44 av de 46 blodprøvene han håpet kunne peke ut en drapsmann, er negative.

Jakten fortsetter

Mannen som ble tatt inn til avhør torsdag kveld, er løslatt og sjekket ut av saken. Det samme gjelder de to som først ble arrestert.

Laboratorieresultatene for de to siste personene foreligger i dag.

- Folk fra etterretningstjenesten jobber nå både her i området og andre steder med å finne nye personer som kan mistenkes for forbrytelsen, sier oberst Korkut.

To menn det er laget tegninger av på bakgrunn av vitneutsagn, er ikke funnet. De er sett i området dagen før og samme dag som drapet skjedde.

Intens jakt

Jandarma-sjefen opplyser at det kan bli aktuelt å ta blodprøver av 7- 8 nye menn. Ifølge obersten er det nå uaktuelt å ta blodprøver av de norske mennene som var på behandlingssenteret da drapet skjedde.

- Hvis vi trenger slike prøver seinere, kan vi få hjelp fra Norge, sier Korkut.

I går pågikk det fremdeles sporsøk i området der den norske kvinnen ble funnet mandag for snart to uker siden.

10 kriminalteknikere og 50 tjenestemenn fra Jandarma leter etter solbrillene som Eileen Gullaksen hadde på seg.

Jandarma venter ennå på laboratorieresultatene som skal fortelle nøyaktig når drapet skjedde. Obduksjonen viser at Eileen Gullaksen ble slått i hjel, trolig med en stein, slik at hun fikk kraniebrudd og hjerneblødning. Jandarma tror voldtekten skjedde før den norske kvinnen ble drept.