Bommet på den sveitsiske nasjonalsangen

Men Forsvarets stabsmusikkorps kan ikke i farta si hva de i stedet spilte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
• Hvilken sang er det Forsvarets stabsmusikkorps spiller i videoen over? Tips Dagbladet på 24 00 00 00, SMS/MMS 2400, e-post 2400@db.no

SISTE: Nasjonalsang-tabben er løst!

Til NRK Dagsnytt klokka 15 meldes det at det var den sveistiske nasjonalsangen som ble spilt. Men det var den som gjaldt fram til 1961.

- Vi har ingen god unnskyldning for dette. Vi må bare legge oss helt flate og si at sånt ikke skal skje. Det er ingen god forklaring for hvorfor de spilte den gamle. Vi må bare beklage og si at dette verken skal eller kan skje, sier musikkinspektør i Forsvaret Arnstein Lund til NRK.

Den sveitsiske kolonien som var møtt fram på Slottsplassen ble synlig overrasket da den sveitsiske nasjonalsangen skulle spilles til ære for Sveits' president Doris Leuthard under innledningen av det to dager lange statsbesøket.

Etterpå bekreftet flere av dem at det absolutt ikke var den sveitsiske nasjonalsangen som ble spilt, og ingen kunne i farten si at de kjente igjen sangen.

Innrømmer feil Heller ikke Forsvarets stabsmusikkorps kunne torsdag ettermiddag opplyse hva de hadde spilt. De skal ha hentet notene fra sitt rikholdige arkiv.

— Foreløpig har vi ingen kommentar til denne saken før vi finner ut hvor feilen ligger. Men det er jo åpenbart at det er en feil her. Nå jobber vi for å få rettet opp den, for vi har en ny parade klokka 15, og da må vi absolutt spille den riktige nasjonalsangen, sier korpsets kontaktperson, major Rune Wiik, til NTB.

Ved den sveitsiske ambassaden i Oslo tok de nyheten med godt humør, men understreket at de ikke hadde hatt noe med dette å gjøre.

Møter Stoltenberg Etter seremonien på Slottsplassen gikk president Leuthard og hennes ektemann Roland Hausin til offisiell lunsj på Slottet med kong Harald og dronning Sonja som vertskap.

Deretter følger kransenedleggelse på Nasjonalmonumentet og åpning av en sveitsisk designutstilling på Norsk Design og Arkitektursenter.

I løpet av torsdag og fredag vil presidenten ha samtaler med blant andre stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap), nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) og statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Det er et uttrykt ønske fra norsk side at landene skal få på plass et bredere samarbeid, både på det utenriks- og handelspolitiske plan.

Torsdagen rundes av med gallamiddag på Slottet.

PS! For de som lurer: Her er tekst og melodi til den sveistiske nasjonalsangen.