Bommet på eplet - traff kona

Paris: Han bommet på eplet på sønnens hode, den franske sirkusartisten som skulle leke Wilhelm Tell. Pilen traff i stedet franskmannens kone og skadet henne stygt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 5000 forferdede tilskuere var vitne til at pila traff den 39 år gamle kvinnen i ansiktet like ved det ene øyet. Hun ble brakt til sykehus, der legene måtte konstatere at hun hadde fått alvorlige, dog ikke livstruende skader.

Men i sirkusdirektørens øyne var ikke episoden så alvorlig at forestillingen måtte avbrytes. Direktøren tilføyde ifølge dagens franske aviser at skytenummeret var planlagt og beregnet «til nærmeste millimeter», og betegnet ulykken som «uforståelig».

Ulykken inntraff i går, på avslutningsdagen for en internasjonal sirkusfestival. Franskmannen var på forhånd kjent som en av de få artister noe sted i verden som behersker det farlige Wilhelm Tell-nummeret.

Wilhelm Tell var ifølge legenden en sveitsisk frihetshelt som levde på 1300-tallet, og som av en tyrannisk fogd ble dømt til å skyte ned et eple fra sin sønns hode. Han greide kunststykket, men skjøt straks etterpå og drepte fogden som hadde gitt ham ordren.

(NTB-AFP)