Bommet på USAs hovedkvarter

En granat ble lørdag skutt mot USAs sterkt bevoktede hovedkvarter i Bagdad, men nådde ikke fram til bygningen, opplyste en militær talsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ikke kjent hvem som hadde avfyrt raketten.

Flere kraftige eksplosjoner kunnes høres i sentrum av Bagdad lørdag, og en av disse eksplosjonene var granaten som ble skutt mot USAs hovedkvarter. De andre smellene ble beskrevet som mindre kraftige.

Amerikanske kampfly bombet tidligere lørdag mål i Irak, i de første slike angrepene siden USAs president George W. Bush 1. mai i år erklærte at hovedfasen av krigen i landet var over. Flyene angrep blant annet den styrtede diktatoren Saddam Husseins hjemby Tikrit.

- Dette var en maktdemonstrasjon, sa en amerikansk militærtalsmann. Bombingen ble også betegnet som en straffeaksjon, etter at seks amerikanske soldater omkom da et militært helikopter av typen Blackhawk ble skutt ned nær Tikrit fredag.

Ifølge offiserer i Bagdad har amerikanerne også satt i gang en operasjon på bakken i Tikrit.området. Hensikten er å «identifisere, arrestere eller drepe» folk som kan ha planer om å angripe vestlige militære eller sivile irakere, ble det sagt.

NTB