- Bommet stygt

Forsker Gunhild Alvik Nyborg hevder spredningen av coronasituasjonen i Norge er ute av kontroll og tar til orde for full isolasjon. Flere eksperter reagerer sterkt på påstandene.

FÅR KRITIKK: NRK og programleder Fredrik Solvang får kjeft for debatten om coronaviruset. Video: NRK. 18. mars 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Det var under Debatten på NRK at Nyborg kom med sine påstander. Hun mener ansvarlige myndigheter ikke gjør nok for å stanse spredningen av coronaviruset, og hun frykter at vi kan se tall på syke og døde på linje med det som skjer i Italia.

– Dette er krig. Det er som å si at tyskerne er på vei, men at det ikke er så farlig for de kommer sikkert ikke til å gjøre så mye skade. Vi må gjøre noe med dagens strategi. Vi har mistet kontrollen, nå haster det, vi må våkne og vi er nødt til å brette opp ermene og slåss, sier Nyborg intervjuet med Fredrik Solvang på NRK.

Hun har doktorgrad i farmako-epidemiologi - såkalt legemiddelepidemiologi (se forklaring her). I doktorgraden skrev hun om legemiddelbruk hos hjemmeboende eldre og sykehjemsbeboere. Nyborg mener at alvoret om spredningen og konsekvensene av coronaviruset ikke har gått opp for norske myndigheter og folk flest.

– Viruset sprer seg mye raskere enn vi hadde tenkt. Vi har ingen kontroll, det er ingenting som tilsier at kurven vil flate ut, sier Nyborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer