Lysbakken advarer barnefamiliene mot kostnadssmell

- Bompartiene er høyrepartier

Å stemme bompartiet fram til valgseier kan koste barnefamiliene dyrt, advarer SV-leder Audun Lysbakken.

USOSIAL POLITIKK: SV-leder Audun Lysbakken advarer mot den politiske kometen Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) og sier at folk vil få en mer usosial politikk med FNB-innflytelse. Video og reporter: Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir tydeligere og tydeligere at bompengepartiet er et høyreparti. Folk må være klar over hva slags helhet de får. Det blir en mer usosial politikk, sier Lysbakken til Dagbladet.

I Stortinget i morgen stemmer selv Frp for tre nye bomprosjekter som til sammen vil stå for innkreving av mer enn 15 milliarder kroner i bompenger. Flere steder i landet er det sterk folkelig motstand mot lokale bompakker, og Folkeaksjonen nei til bompenger og tilsvarende lister fosser fram i en lang rekke norske byer.

- Barnefamiliene blir ofte skjøvet fram i bompengedebatten, men det er samtidig dem som vil miste gratis aktivitetsskole i Oslo hvis høyresidens politikk går igjennom. Det vil bety tap av veldig mye mer penger enn det bompengene utgjør, sier SV-lederen.

- Bomregningen for stor

På spørsmål om det er et bompengeopprør eller et klimaopprør der ute, svarer Lysbakken som følger:

- Det er jo begge deler. Jeg har respekt for dem som protesterer mot bompenger. Jeg mener til og med at bomregningen totalt sett i Norge er blitt for stor. Vi har stemt imot mye av den uvettige motorveiutbyggingen som nå foregår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer