Cecilie Lyngby:

Bompenge-Cecilie fikk tilbake lappen, men får 9000 i bot: - De prøver å skremme meg

Bompengeaksjonisten Cecilie Lyngby må betale bot etter kjør sakte-aksjon.

BOMPENGESTREIK: Over to hundre biler kjørte sakte i tog på E18 mellom Sandvika og Oslo torsdag 6. september. Det gjorde de i protest mot bompenger, og aksjonistene håper det vil skremme politikerne. Video/reporter: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

4. oktober ble det arrangert en kjør-sakte-aksjon mot økte bompenger i Oslo på strekningen Hellerudsletta til Frognerparken.

Gruppa «Ja til miljø, nei til økte bompenger» med aksjonsleder Cecilie Lyngby sto bak, og hadde fått aksjonen godkjent av politiet.

Underveis skapte imidlertid aksjonen problemer da politiet hevder at en ambulanse ikke slapp forbi. Hun mistet lappen på stedet, men fikk den seinere tilbake.

- Bot på 9000

I går fikk Lyngby videre problemer da hun mottok et forelegg signert politimesteren i Oslo. Der sto det at hun må betale en bot på 9000 kroner, og om den ikke betales venter en straff i fengsel på 18 dager.

Hun er siktet for overtredelse av Vegtrafikklovens paragraf 3, første og tredje ledd.

«For å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

«Torsdag 4. oktober kjørte hun en personbil uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet hun i forbindelse med en planlagt aksjon forstyrret trafikken ved å kjøre i vesentlig lavere hastighet enn det som var skiltet på stedet. Kjøringen medførte kødannelse og hun medvirket til hindring av andre trafikanter.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer