Bompengegeneralen vil ikke bli varaordfører i Stavanger

FNB-grunnlegger omtaler varaordførerposten som en «tøyseposisjon»

IKKE VARAORDFØRER: Bompengepartiets grunnlegger og førstekandidat i Stavanger, Frode Myrhol, avklarer at han ikke vil være varaordfører.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
IKKE VARAORDFØRER: Bompengepartiets grunnlegger og førstekandidat i Stavanger, Frode Myrhol, avklarer at han ikke vil være varaordfører. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble det klart at Kari Nessa Nordtun (Ap) etter alt å dømme blir Stavangers nye ordfører, etter et samarbeid med bompengepartiet FNB, MDG, Sp, SV, og Rødt.

Det er blitt spekulert i om bompengepartiets Frode Myrhol dermed blir varaordfører.

Nå avslører Myrhol at han ikke ønsker posisjonen. I stedet vil han nå konsentrere seg om politikken:

- Jeg blir ikke varaordfører. Jeg har bestemt meg for å ikke si ja til det, hvis jeg får tilbudet, sier Myrhol til Dagbladet.

Han mener politisk gjennomslag er viktigere enn posisjon.

- Det skyldes rett og slett at jeg mener at varaordfører en en tøyseposisjon hvor du ikke egentlig er en utøvende politiker på annet vis enn du er i formannskap eller bystyret. Jeg vil være litt mer hands-on, sier Myrhol.

Rent formelt er verken posisjoner eller en politisk plattform avklart i Stavanger ennå, men partiene har inngått avtale om at de skal forhandle om enighet sammen.

Torsdag ble det kjent at KrF inviteres inn i et valgteknisk samarbeid på venstresiden, noe som sikrer et enda større flertall bak Kari Nessa Nordtun som ordfører, riktignok under forutsetning av at de øvrige partiene blir enige om en politisk plattform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer