Bompengegeneralen vil ikke bli varaordfører i Stavanger

FNB-grunnlegger omtaler varaordførerposten som en «tøyseposisjon»

IKKE VARAORDFØRER: Bompengepartiets grunnlegger og førstekandidat i Stavanger, Frode Myrhol, avklarer at han ikke vil være varaordfører.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
IKKE VARAORDFØRER: Bompengepartiets grunnlegger og førstekandidat i Stavanger, Frode Myrhol, avklarer at han ikke vil være varaordfører. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Tirsdag ble det klart at Kari Nessa Nordtun (Ap) etter alt å dømme blir Stavangers nye ordfører, etter et samarbeid med bompengepartiet FNB, MDG, Sp, SV, og Rødt.

Det er blitt spekulert i om bompengepartiets Frode Myrhol dermed blir varaordfører.

Nå avslører Myrhol at han ikke ønsker posisjonen. I stedet vil han nå konsentrere seg om politikken:

- Jeg blir ikke varaordfører. Jeg har bestemt meg for å ikke si ja til det, hvis jeg får tilbudet, sier Myrhol til Dagbladet.

Han mener politisk gjennomslag er viktigere enn posisjon.

- Det skyldes rett og slett at jeg mener at varaordfører en en tøyseposisjon hvor du ikke egentlig er en utøvende politiker på annet vis enn du er i formannskap eller bystyret. Jeg vil være litt mer hands-on, sier Myrhol.

Rent formelt er verken posisjoner eller en politisk plattform avklart i Stavanger ennå, men partiene har inngått avtale om at de skal forhandle om enighet sammen.

Torsdag ble det kjent at KrF inviteres inn i et valgteknisk samarbeid på venstresiden, noe som sikrer et enda større flertall bak Kari Nessa Nordtun som ordfører, riktignok under forutsetning av at de øvrige partiene blir enige om en politisk plattform.