Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bompengene fortsetter å øke med Frp-statsråd

Steget med 1,5 milliarder siden Frp gikk inn i regjering.

MER BOMPENGER:  Regjeringens uttalte mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter. Likevel kommer inntektene fra bompasseringer til å øke i 2016, bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MER BOMPENGER: Regjeringens uttalte mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter. Likevel kommer inntektene fra bompasseringer til å øke i 2016, bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens uttalte mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter. Likevel kommer inntektene fra bompasseringer til å øke i 2016, bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Dette kommer fram i et skriftlig svar fra statsråden til stortingsrepresentant Tore Hagebakken (Ap) torsdag.

Hagebakken ville vite hvor mye regjeringen har krevd inn i bompenger siden den tiltrådte i 2013, og hvor mye som planlegges innkrevd i 2016.

9,5 milliarder i 2016 Ifølge svaret kalkuleres bompengeinntektene for 2016 til om lag 9,5 milliarder kroner. Det er en økning fra 2015, da beløpet var 9,2 milliarder kroner. Siden 2013 har det steget fra 8 milliarder kroner.

Solvik-Olsen minner om at den rødgrønne regjeringen i forslaget til Nasjonal Transportplan 2014-2023 la opp til en kraftig vekst i bompengeinnkrevingen.

- Resultatene fra de siste årene reflekterer denne veksten. Samtidig er veksten lavere enn lagt til grunn av forrige regjering, siden flere bomprosjekter er nedbetalt gjennom ekstraordinære bevilgninger til å slette bompengegjeld under dagens regjering, skriver samferdselsministeren.

Målet er å redusere Han slår i svaret fast at «regjeringens mål er å redusere bompengeandelen i veiprosjekter».

- Regjeringen har fjernet bompenger på en rekke veiprosjekter gjennom økt statlige bevilgninger over statsbudsjettet. Samtidig fikk regjeringen ikke flertall i Stortinget for ytterligere økning i bevilgninger til bompengekutt i statsbudsjettet for 2016. Jeg har merket meg at representanten Hagebakkens parti kritiserte regjeringens forslag om å kutte bompenger, skriver Ketil Solvik-Olsen. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart