Protestbevegelse girer opp:

Bompengeparti vil på Stortinget

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger håper å mønøvrere seg på vippen i storbyene til høsten. Deretter vil de inn på Stortinget.

STARTPUKTET: Frode Myrhol tok initiativ til Folkeaksjonen nei til mer bompenger og ble valgt inn som gruppeleder for seg selv om to andre i Stavanger bystyre for fire år siden. Nå har protestbevegelsen vokst til et politisk parti i støpeskjeen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STARTPUKTET: Frode Myrhol tok initiativ til Folkeaksjonen nei til mer bompenger og ble valgt inn som gruppeleder for seg selv om to andre i Stavanger bystyre for fire år siden. Nå har protestbevegelsen vokst til et politisk parti i støpeskjeen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Eksepsjonelt og umulig å ignorere, skrev politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende etter sjokkmålingen som nylig viste at 17 prosent av bergenserne sier de vil stemme på bompengelista ved høstens lokalvalg.

- Det er slik demokratiet skal fungere når folk opplever at de etablerte partiene ikke lytter, sier Bjørn Revil. Han er førstekandidat i Oslo for det ferske protestpartiet. Og når hovedstaden får 73 bomstasjoner 1. juni, ser Revil ikke bort fra at det kan bli vind i seilene også i Oslo.

- Når folk finner ut hvor mye dyrere det blir å kjøre bil, vil de begynne å lete etter alternativer, mener han.

Vil på vippen

Ved høstens lokalvalg stiller Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) liste i elleve byer og fire fylker. Håpet er å komme på vippen og på den måten sikre innflytelse for det som de selv omtaler som en kompromissløs linje mot bompengefinansiert utbygging av infrastruktur.

Men ambisjonene stopper ikke der.

- Vi skal bli riksdekkende og stille lister ved stortingsvalget i 2021, fastslår partistifter og Stavanger-leder Frode Myrhol til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer