STORT ENGASJEMENT: Fra 1. mai-toget i Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STORT ENGASJEMENT: Fra 1. mai-toget i Drammen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Bompengepartiene har doblet oppslutning på én måned

Ifølge ny måling fra TNS / TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Partiene som går til valg mot bompenger, får en oppslutning på hele 3,5 prosent i en fersk partimåling fra TNS.

For en måned siden var oppslutningen rundt bompengelistene på 1,4 prosent. Nå er oppslutningen mer enn doblet, viser en fersk kommunevalgmåling som Kantar TNS har laget for TV 2.

Bompengelistene har dermed større oppslutning enn partiet Venstre, og de nærmer seg KrF og De Grønne. Det er kun i 13 kommuner at det stiller rene lister med bompengemotstandere til kommunevalget.

- Det er en måling vi ikke er fornøyde med, sier nestleder Terje Breivik i Venstre.

Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake på målingen. Høyre med 1,5 prosentpoeng til 21,0 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 8,9 prosent.

KrF får en oppslutning på 4,2 prosent (-0,2), Venstre 3,3 (+0,4), Arbeiderpartiet 26,4 (0,0), Senterpartiet 12,9 (-1,4), SV 6,8 (+1), Rødt 5,3 (+0,9), De Grønne 4,7 (-1,8).

Bompengelistene henter mange velgere fra dem som sier de stemte på Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet ved stortingsvalget i 2017.

I forrige uke ble Folkeaksjonen nei til mer bompenger det nest største partiet i Bergen med 20,6 prosents oppslutning, ifølge en lokal måling Sentio laget for Bergensavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer