Oslo-måling:

Bompengepartiet og MDG gjør det skarpt i Oslo

MDG og Folkeaksjonen nei til mer bompenger er Oslos tredje og fjerde største partier i en ny meningsmåling.

JUBLER: MDG og Folkeaksjonen nei til mer bompenger er Oslos tredje og fjerde største partier i en ny måling. Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel jubler over resultatet i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBLER: MDG og Folkeaksjonen nei til mer bompenger er Oslos tredje og fjerde største partier i en ny måling. Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel jubler over resultatet i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På partibarometeret for Oslo, utført av Respons Analyse for VG, øker støtten til både bompengemotstanderne og -forkjemperne.

Bykser fram

Miljøpartiet De Grønne (MDG) bykser opp til 13,9 prosent (+5,8), mens Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) debuterer med 9,1 prosent. Det betyr at bompengepartiet er fjerde størst i Oslo sammen med Rødt som går fram 4,1 prosentpoeng og altså får samme oppslutning.

- En del folk er veldig satt ut av de nye bomstasjonene, og har mistet oversikt over hva de betaler. Jeg tror mange vil bli overrasket når de får første regning og ser hvor mye det har blitt, sier Bjørn Revil, toppkandidat for FNB i Oslo.

- Helt fantastisk

Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, er for tiden i foreldrepermisjon, men jubler over partiets resultat i Oslo.

- Dette er jo helt fantastisk! Det er den beste målingen vi har hatt i Oslo noensinne. Vi ser at de grønne partiene vokser i Europa. Dette viser at folk i Oslo også vil ha mer grønn politikk, sier hun.

Hun er derimot overrasket over bompengepartiets måling i hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer