Bompengepartiet vant over bompengepartiet

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger fikk ikke medhold i kravet om midlertidig forføyning mot Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo.

PARTI-KRANGEL Advokat John Christian Elden (t.v.) her sammen med Ivar Bergo i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo, da lokallaget møtet partiet i retten. «Folkeaksjonen Nei til bompenger Oslo. Retten mente det ikke var grunnlag for en midlertidig forføyning. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
PARTI-KRANGEL Advokat John Christian Elden (t.v.) her sammen med Ivar Bergo i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo, da lokallaget møtet partiet i retten. «Folkeaksjonen Nei til bompenger Oslo. Retten mente det ikke var grunnlag for en midlertidig forføyning. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På selve valgdagen – 9. september – møtte Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Oslo i Oslo tinghus.

Nå har Oslo byfogdembete gitt lokallaget medhold i at det ikke var grunnlag for en midlertidig forføyning, slik bompengepartiet hevdet.

Selv om bompengepartiet ikke fikk medhold i kravet om en midlertidig forføyning mot partiets forening i Oslo, gir Oslo byfogdembete partiet medhold i at Oslo foreningen ikke representerer dem, og ikke er en del av partiet.

«TRYMMEN SIN SKÅL»: Flere reagerte på Øyvind Klementsens (60) «Trymmen sin skål» på FNBs valgvake i Bergen. Nå har det blitt søt musikk. Video: Dagbladet og ABC Nyheter Vis mer

Dagbladet får opplyst at Folkeaksjonen skal avholde et nytt årsmøte i Oslo, for å avklare et nytt styre og bystyregruppens tilhørighet til bompengepartiet.

- Min klient (Folkeaksjonen Nei til mer bompenger) er godt fornøyd med den avklaring Byfogden ga, og at de har handlet helt korrekt da de fattet vedtak om at osloforeningen ikke er en del av bompengepartiet, sier advokat John Christian Elden.

- De (Folkeaksjonen Nei til mer bompenger) behøver ikke å forholde seg hverken praktisk eller økonomisk til utbrytergruppen. Velgerne i Oslo har samtidig bare valgt inn i kandidater i bystyret som er tro mot partiet sentralt. Vi anser denne saken som løst, sier advokat Elden.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Oslo ble av Oslo byfogdembete tilkjent 37 000 kroner i saksomkostninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer