Bompengepolitiker i Bergen: - Lever med voldsalarm

Byutviklingsbyråd Anna Elise Tryti forteller om grove trusler og trakassering.

LOKALPOLITIKER: Anna Elise Tryti i Bergen forteller om trusler og trakassering mot henne. Foto: Bergen kommune
LOKALPOLITIKER: Anna Elise Tryti i Bergen forteller om trusler og trakassering mot henne. Foto: Bergen kommuneVis mer

Byutviklingsråd i Bergen, Anna Elise Tryti (Ap), forteller i dag at hun har blitt truet med seksuell trakassering og bedt om begå selvmord på grunn av sitt engasjement for bompenger.

I 2017 ble hun møtt av buing og skjellsord av bompengemotstandere, og fikk seinere et brev stukket inn gjennom brevsprekken hjemme. I brevet framkom det grove trusler om hvordan hun skulle trakasseres ved utskjelling, plaging i eget hjem, hærverl, identitetstyveri og seksuell sjikanering, skriver NRK.

Et par uker ble det også oppdaget det som ser ut som et kulehull i stuevinduet hennes.

Tryti, som er kjent som «bybanens mor» i Bergen, har kjempet i årevis for klimareduserende tiltak. Hun opplevde at politiet ikke tok truslene mot henne på alvor.

- Da opplevde jeg at vi ble latterliggjort. Politiet mente hullet skyldtes fugler eller barns lek med softgun, og det ble ikke sett i sammenheng med truslene jeg hadde mottatt. PST nasjonalt har sagt at man må ta trusler mot politikere alvorlig, og det er jeg glad for. Men da må politiet ha en helt annen oppfølging av slike saker, sier Ap-politikeren, ifølge NRK.

Politiet tar selvkritikk for at de ikke undersøkte saken den gang.

I dag lever Ap-politikeren med voldsalarm, har politipatruljer ved huset og sier hun ikke går alene i byen på kveldstid.