BOMPENGER?:  Skientusiast Tom Stensaker (54) og andre som er glad i en skitur må kanskje belage seg på å betale for turen.  Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
BOMPENGER?: Skientusiast Tom Stensaker (54) og andre som er glad i en skitur må kanskje belage seg på å betale for turen. Foto: Hans Arne Vedlog/ DagbladetVis mer

Bompenger i skisporet?

Det kan skje om vi tar etter svenskene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For ifølge Adressavisa kan dette bli en realitet også i Norge, et land som ikke er helt uvant med bompengesystemer.

Ønsker du å benytte de preparerte skiløypene i Mora i Sverige må du nemlig punge ut med 50 kroner dagen
For en hel sesong koster moroa 400 kroner, altså en slags Autopass i skisporet om en vil.

Avgiften var imidlertid ikke helt uten strid. Kommunen, som står for prepareringen, gikk rettens vei for å kunne kreve inn avgift, og fikk medhold.

Til nettstedet langrenn.com sier økonomisjef Frode Linnerud i Olympiaparken AS at dette også kan komme til Norge.

- Folk setter pris på godt preparerte løyper, men løypene kommer ikke ferdigsnødd. Det er ikke fryktelig mange år siden det ikke ble kjørt løyper i det hele tatt. Med årene blir de bare bredere og bredere og med klassisk- og fristilspor.
På et tidspunkt klarer man ikke opprettholde tilbudet uten at brukerne må betale, sier Linnerud.

Mette Habberstad i Skiforeningen mener friluftsloven vil gjøre det vanskelig å kreve betaling for bruk av løypene. Hun mener også at betaling er feil måte å drifte skiløypene på.