Bomring uten kontroll

Trafikanter i bomringen i Kristiansand kan inntil kjøre gratis inntil midnatt natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Forklaringen er at det gamle kontrollsystemet er demontert - og det nye Autopass-anlegget blir ikke skrudd på før 1. februar. Helt siden midten av januar har snikerne som har kjørt i abonnementsfeltene i Kristiansand kjørt helt risikofritt.

- Det gamle kontrollsystemet ble satt ut av drift samtidig som abonnement-feltene ble omskiltet til Autopass-felter, opplyser daglig leder Kjell Riseng i Kristiansand Bompengeselskap overfor Dagbladet.

F


Snikernes drøm

Han bekrefter høyst motvillig at det ikke lenger er mulig å ta snikerne inntil bomringen i Kristiansand 1. februar blir en del av Autopass-systemet.

- Nei, det gamle kontrollsystemet er ikke operativt og det nye systemet settes ikke i gang før 1. februar. Sånn blir det ofte i en overgangsfase, sier han.

Riseng setter ikke særlig pris på at det i dag, i morgen og lørdag ikke er praktisk mulig å avsløre snikerne.

Men han avviser tanken om stenge bomstasjonene disse dagene og la alle kjøre gratis:

- Nei, det er ingen muligheter for det. Vi ønsker oss jo et kontrollsystem som virker for alle., sier han.

Brikke-kjør

Riseng sier at den eneste muligheten for kontroll er å sende ansatte ut på post med videokamera for å filme trafikke. Deretter er det en teoreitisk mulighet for å gå inn i abonnementsregisteret og gjøre en manuell kontroll.

Etter hva Dagbladet kjenner til, vil denne løsningen neppe bli brukt. Årsaken er enkel: De ansatte i bomselskapet er opp over ørene opptatt med å pakke og sende ut brikker til abonnenter som skal brukes i Autopass-ordningen.

SNIKERNES PARADIS: Alle som passerer bomringen i Kristiansand i feltene merket 'Autopass' blir ikke kontrollert inntil natt til søndag. Årsaken er at det gamle kontrollsystemet er demontert.