Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bomsjef går av

Direktør Anne-Karin Sogn går av etter en rapport som avdekker kritikkverdige forhold, bekrefter Fjellinjen.

Tirsdag formiddag bekrefter bompengeselskapet Fjellinjen overfor Dagbladet at direktør Anne-Karin Sogn går av etter at kritikkverdige forhold er avdekket.

I en børsmelding skriver selskapet at de i sommer besluttet en gjennomgang av pengebruken i selskapet. Rapporten, som ble utarbeidet av Deloitte, avdekker kritikkverdige forhold, ifølge Fjellinjen.

«Som følge av dette har Anne-Karin Sogn blitt enig med styret om at hun fratrer som administrerende direktør», skriver selskapet og tilføyer:

BOMSJEF: Anne-Karin Sogn. Foto: Fjellinjen
BOMSJEF: Anne-Karin Sogn. Foto: Fjellinjen Vis mer

«CFO Magne Liestøl Larsen går inn som fungerende administrerende direktør.»

Har brutt regler

Selskapet sendte også ut en pressemelding hvor de skriver at gjennomgangen bekrefter tidligere medieoppslag om at Fjellinjen har brutt regler for anskaffelser og innleie.

I tillegg har det vært for dårlige rutiner for anskaffelser, ifølge Fjellinjen.

Av rapporten går det også fram at selskapets driftskostnader er redusert fra 247 millioner kroner til 190 millioner kroner fra 2011 til 2018.

- Styret er glad for at kostnadene er redusert, men ser det som sterkt beklagelig at reglene for anskaffelser og innleie ikke er fulgt til punkt og prikke, sier styreleder i Fjellinjen, Cato Hellesjø.

- Ble enige

Styret ble enige med Sogn om at hun fratrer som administrerende direktør, ifølge selskapet.

- Jeg vil takke Anne-Karin Sogn for en svært god jobb med å ta Fjellinjen gjennom en viktig utviklingsperiode for selskapet med reduserte kostnader, ny teknologi og fornøyde kunder. Hun har vært en effektiv leder med stor gjennomføringskraft og hun har vært svært viktig i utviklingen av Fjellinjen, sier Hellesjø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media