Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bomskudd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets kulturpolitiske talskvinne Karin Ståhl Woldseth mener vi - med vilje - misforstår partiets forslag om å lage en norsk kulturkanon etter mønster fra et liknende tiltak i Danmark. Intensjonene bak forslaget kom imidlertid godt fram i partiets eget dokument, og handlet om å styrke den norske kulturarven ved å skape forståelse for «grensene mellom norsk og fremmed kultur». Det er ikke så vanskelig å forstå at Fremskrittspartiet er opptatt av slike grenser, men vi synes altså ikke det er et tiltak det er presserende å følge opp.

Woldseth tror også hun har lest at Dagbladet har etterlyst Fremskrittspartiets egne forslag til hva som fortjener en plass på kanon-lista. Det har vi naturligvis ikke gjort, og når sant skal sies, kommer det nok ikke til å stå øverst på ønskelista i tida framover heller. Det vi har foreslått, er at partiet bør begynne å jobbe med en kulturpolitikk som tar kulturlivet på alvor, istedet for å definere grenser mellom hva som er norsk og hva som er unorsk. Det ville være en langt mer fornuftig bruk av tid og ressurser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media