Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bomtålmodige i Frp-land

Frp's grunnfjell er fornøyde med hva partiet har fått til i regjering.

TOK FEIL: - Vi har vel allerede bevist at de som spådde politisk kaos med Fremskrittspartiet i regjering tok feil, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, her avbildet under regjeringsforhandlingene på Sundvollen i oktober. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TOK FEIL: - Vi har vel allerede bevist at de som spådde politisk kaos med Fremskrittspartiet i regjering tok feil, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, her avbildet under regjeringsforhandlingene på Sundvollen i oktober. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en e-postundersøkelse til Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte i desember har Dagbladet spurt «hvor fornøyd er du med Frp's gjennomslag i regjeringen» for partiets kjernesaker: Asyl- og innvandringspolitikken, fensgelspolitikken, skatte- og avgiftspolitikken, samferdselspolitikken og bompengespørsmålet.

Ingen faneflukt - Tallene er et oppløftende utgangspunkt. De bekrefter magefølelsen min om at våre folk har forståelse for at ting tar tid, sier Fremskrittspartiets nestleder og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Mange forståsegpåere har hevdet at Frp vil oppleve faneflukt dersom partiet må kompromisse i de viktigste sakene. Så langt ser det ikke slik ut.

Scorer høyest 62,6 prosent av Frp's grunnfjell mener partiet har fått bra gjennomslag i asyl- og innvandringspolitikken.

59,8 prosent er fornøyd med skatte- og avgiftspolitikken, 56,9 prosent med helsepolitikken og 56,8 med fengselspolitikken.

Aller høyest scorer samferdselspolitikken, som hele 71,2 prosent uttrykker tilfredshet med.

Og selv i spørsmålet om hvordan Frp i regjering har håndtert bompengesaken er langt flere fornøyd enn misfornøyd — 46,5 mot 26,6 prosent.

Står alene - Folk forstår at vi står alene i bompengespørsmålet, men at vi er i gang med å føre Fremskrittspartiets politikk ut i livet, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

- Velgerne vet at de får mer vei og mindre bompenger med oss. De som klager er politiske kommentatorer på venstresiden og Arbeiderpartiets representanter.

Vi har vel allerede bevist at de som spådde politisk kaos med Fremskrittspartiet i regjering tok feil, sier Solvik-Olsen.