Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bonanza for tennisklubb - håper på 100 mill. kroner

Holmenkollen Tennisklubb håper å få drøye 100 millionerkroner for sitt eksisterende anlegg, og vil bygge et drømmeanlegg for salgssummen.

 100 millioner:  Bjørne Byhring og Holmenkollen Tennisklubb håper på å få solgt tomten sin dyrt. Foto: Jørgen Hyvang/FA
100 millioner: Bjørne Byhring og Holmenkollen Tennisklubb håper på å få solgt tomten sin dyrt. Foto: Jørgen Hyvang/FA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Nabotomten er nettopp solgt for 278 millioner kroner. Hvis vi bruker samme kvadratmeterpris, har vår tomt en verdi på 105 millioner kroner, sier styreleder Bjørne Byhring i Holmenkollen Tennisklubb til Finansavisen.

Nabotomten er blitt tidenes dyreste skoletomt, etter at Oslo kommune har besluttet å kjøpe den for rekordsummen 278 millioner kroner av Naturbetong.

Nå håper tennisklubben at de skal få godkjent sitt nye drømmeprosjekt ved Midtstuen stasjon, og finansiere bygget ved hjelp av tomtesalget, skriver Finansavisen.

Tomten ble kjøpt for 1.600 kroner målet i 1937.

Mye motstand - Vi kjenner ikke totalprisen på prosjektet, men vi håper å lande nært det vi kan selge tomten i Bjørneveien for. Den er på åtte mål, og er regulert til boligformål, forteller Byhring.

De 800 medlemmene i klubben vil da kunne glede seg over 12 nye tennisbaner. Seks innendørs og seks utendørs. Hallen skal graves ned og inn i terrenget, og utendørsbanene skal legges på taket av hallen. Opprinnelig tegnet de et anlegg med 10 baner, hvor hallen var av mer tradisjonelt utseende.

- Det ble mye motstand fra naboer og markavenner. Vi snudde oss rundt og tegnet det om. Det nye forslaget reduserte fotavtrykket med nesten 50 prosent, men prisen ble også minst 15 millioner kroner høyere, hevder Byhring overfor Finansavisen.

Han hevder flere naboer er positive til planene om et nytt tennisanlegg i skogkanten, men at det selvfølgelig vil være noen som er motstandere.

- Jeg tror området kommer til å bli lyst og vakkert med dette anlegget, sier Byhring til avisen.

Flere nyheter Slik sikrer du deg lavest rente
Boligkjøperne blir yngre
River villa til 78 millioner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling