Bonde alene i flomområde

Fire gårder og ei hytte ved Atna i Stor-Elvdal er isolert på grunn av flom. I kveld bestemte politiet at beboerne i området skulle evakueres, men en bonde og 95 sauer er blitt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I verste fall kan isgangen ta med seg både hus og dyr. Vi vurderte derfor at det er best å evakuere folk, sier lensmannsbetjent Bjørn Grønvold ved Stor-Elvdal lensmannskontor.

To frivillige i en robåt var ved 20-tiden i ferd med å evakuere de siste beboerne fra en av gårdene. Men en bonde og 95 sauer er igjen på den ene av de fire gårdene som er rammet av flommen.

- Det er midt i lammingen. Flere av dyrene ville nok ha omkommet om vi flyttet på dem nå, forklarer Grønvold.

Årsaken til flommen er en stor ispropp i Glomma. Isproppen fører til at vannet finner seg nye leier. En annen ispropp har løsnet lenger opp i elva, og lensmannen frykter at situasjonen kan forverres når denne proppen kommer sørover til det flate landskapet i Atna.

Det er fire gårder og ei hytte i det flomrammede området. To personer er evakuert fra hytta og to andre er evakuert fra en av gårdene. Ytterligere en person er evakuert fra den andre gården, mens tre personer er evakuert fra gården hvor alle sauene og bonden er igjen. På den fjerde gården var det ingen hjemme da den ble isolert av det iskalde vannet.

(NTB)