Bonde amputerte eget bein med lommekniv

- Jeg er vel sta, sier mannen.

SATT FAST: Bonden lastet korn da han satte foten i maskineriet han jobbet med. Maskinen var fortsatt i gang, og beinet ble sittende fast. ILLUSTRASJONSBILDE: AP Photo/Seth Perlman
SATT FAST: Bonden lastet korn da han satte foten i maskineriet han jobbet med. Maskinen var fortsatt i gang, og beinet ble sittende fast. ILLUSTRASJONSBILDE: AP Photo/Seth PerlmanVis mer

Kurt Kaser (63) satte beinet fast i en maskin som blåser korn opp i et skrubor. Alene på gården i delstaten Nebraska i USA måtte han kutte av beinet for å overleve.

Holdt på å gi opp

Bonden forteller TV-kanalen KETV at han lastet korn over på samlebåndet der det ved hjelp av et transportrør suges opp og over i en kornsilo. Ved et uhell satte han foten i maskineriet, og beinet hans ble sittende fast.

Kaser klarte ikke å trekke beinet ut. Han hadde ikke telefonen sin med seg, og han var alene. Han forteller at vriboret fortsatte å trekke i beinet hans, og rev i huden og musklene hans.

Han prøvde å holde i beinet og dra det opp, men beinet satt bom fast.

- Jeg ga opp og sa: Uansett hva som skjer, hvis den suger meg helt inn, er det over, forteller Kaser til ABC News.

Men så kom han på at han hadde lommekniven sin med seg. Han trakk fram kniven og skar av beinet under kneet.

- Jeg hadde ikke noe annet valg, sier Kaser.

Håper å gå igjen snart

Deretter kravlet han 30 meter langs bakken til nærmeste telefon og ringte etter hjelp. Han ble fløyet til nærmeste sykehus og fikk foretatt en amputasjon.

Han forklarer at han ikke husker mye smerte eller la merke til mye blod.

- Jeg var så full av adrenalin, jeg ikke vet om det gjorde vondt eller ikke.

Men Kaser, som skal ha vært ved bevissthet hele tida, forteller til NBC News at han kjente kniven kutte gjennom nervene i beinet.

- Jeg har mistet mesteparten av beinet mitt, og håper å kunne gå igjen snart. Det er mange folk på sykehus som sitter i rullestol, og som aldri vil gå igjen. Man må tenke på det, sier han til NBC News.

På spørsmål om hvordan han har klart å holde humøret oppe, sier han:

- Jeg er vel sta. Jeg vil ikke gi opp.