Bonde fant død kvinne i veikanten

Politiet i Larvik får bistand fra Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du tips om drapsetterforskningen i Larvik? Send mms/sms til 2400, ring 24 00 00 00 eller send epost til 2400@dagbladet.no

LARVIK/OSLO (Dagbladet.no):  Politiet holdt i kveld en pressekonferanse etter at  en kvinne ble funnet død i grøfta mellom riksvei 40 og en fjellvegg i Larvik i 14.40-tida i dag.

Kvinnen, av europeisk utseende med foreløpig ukjent alder, er ennå ikke identifisert, og politiet har ikke fått noen tips om hvem avdøde kan være. Det er ingen savnetmeldinger fra området som er relevante.

- Vi har ingen teori om hva som har skjedd. Vi kan ikke utelukke et uhell, men heller ikke utelukke at hun er utsatt for noe kriminelt, uttalte politiet i 20-tida.

Dødsfallet blir karakterisert som mistenkelig, og tekniske etterforskere fra Kripos ankom stedet klokka 18.45 i kveld. Politiet bekrefter at kvinnen ble funnet delvis avkledd.

- Klærne hennes var i uorden, overdelen i det løstsittende tøyet hadde sklidd opp og underdelen hadde sklidd ned. Like ved kroppen lå det ei skinnjakke og en svart sko. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om hvorfor klærne lå slik, fortalte politiet på pressekonferansen.

Etterforskerne står uten oppklarende tips i saken, og den eneste konkret vitneobservasjonen politiet har å jobbe ut fra så langt, er at folk skal ha sett en kvinne ved riksvei 40 grytidlig i dag.

- En kvinne ble sett gående i det aktuelle området i 0530-tida, opplyser politiet, som foreløpig ikke vet om observasjonen kan knyttes til mysteriet.

Bonde fant død kvinne i veikanten

- Ingen trafikkulykke

Det var en bonde som kom kjørende i en saktegående traktor som gjorde sjokkoppdagelsen.

- Jeg så at hun hadde bar rygg og rumpe, og det var ikke blod å se på kvinnen. Dette har helt sikkert ikke vært snakk om en trafikkulykke, sier mannen til Østlands-Posten i kveld.

Politiet antyder at trafikken som gjennom dagen har passert i høyere hastighet kan ha passert stedet uten å se kvinneliket, og at det derfor kan ha ligget der i mange timer.

Så ingenting en time før

Knut Rimstad driver Hovland Ridestall, som driver med hesteoppdrett ikke langt ifra åstedet, og har vokst opp i området hvor den halvnakne kvinnen ble funnet. Han kjørte forbi åstedet i halv to-tiden, men observerte ingen tegn til mistenkelig aktivitet i området.

- Jeg verken hørte eller så noen ting, og alt så normalt ut på det tidspunktet jeg passerte åstedet, sier han til Dagbladet.no.

Rimstad stoppet like etter at kvinnen ble funnet på Irenes Storkiosk i Larvik, der praten allerede gikk om hendelsen.

Bonde fant død kvinne i veikanten

- Alt har vært som det pleier her, og dette kom helt uforberedt, sier han.

-  Da ambulansepersonellet ankom stedet konstaterte de raskt at hun var død, sier en annen person som var blant de første på stedet etter bonden til Dagbladet.no.

Vedkommende opplyser at kvinnen, som så ut til å være voksen, ikke hadde synlige ytre skader slik hun lå.

Mistenkelig dødsfall

- Dette er et mistenkelig dødsfall, og da må vi foreta en omfattende etterforskning rundt funnet, sa jourhavende jurist Anniken Rasch ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Kripos bekrefter overfor Dagbladet.no at tekniske etterforskere er på plass i Larvik, men opplyser at det lokale politiet foreløpig ikke har bedt om taktisk bistand.

- Stedet der den døde kvinnen ble funnet er ikke et sted der det er naturlig for folk å gå. I tillegg er det omstendigheter rundt funnet ellers som gjør at vi ser på dødsfallet som mistenkelig, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt til Østlands-posten.

Etterlyser tips
Politiet skal ikke ha mottat noen meldinger om savnede personer i området, og etterlyser nå tips fra publikum.

- Vi trenger flere vitner som kan kaste lys over hva som har skjedd, uttalte politiet på pressekonferansen.

DRAMATISK FUNN: Det er uklart hva som har tilstøtt personen som ble funnet i denne grøfta utenfor Larvik. Foto: ROLF SVENDSEN
DRAMATISK FUNN: Det er uklart hva som har tilstøtt personen som ble funnet i denne grøfta utenfor Larvik. Foto: ROLF SVENDSEN Vis mer

En lang strekning av riksveien er sperret av og et stort område rundt den døde kroppen er nå tildekket med pressening mens de tekniske etterforskerne fra Kripos jobber pås det. Funnstedet ligger ifølge Østlandsposten mellom Yttersø og Faret i Larvik, bare 500 meter nord for byens brannstasjon.


Dagbladet.no kommer med mer.

<B>SPERRET AV:</B> Politiet stengte riksveien og jobber i kveld i et stort område med tekniske undersøkelser.
<B>LIKE VED SVING:</B> Liket ligger mellom veien og fjellvegen like ved denne svingen i riksvei 40.