Bonde møtte makabert syn under trapp i gjestehus

Gårdsarbeider fra Litauen hengt opp i tau. Mysterium i Nord-Trøndelag - ikke spor etter mystisk besøk.

 IKKE AVHØRT:  Politiet var flere timer i huset i Bjørndalen i Nærøy i Nord-Trøndelag påskeaften, der en gårdsarbeider ble funnet i svært forkommen tilstand, opphengt i hener og føtter i et en trapp. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.
IKKE AVHØRT: Politiet var flere timer i huset i Bjørndalen i Nærøy i Nord-Trøndelag påskeaften, der en gårdsarbeider ble funnet i svært forkommen tilstand, opphengt i hener og føtter i et en trapp. FOTO: MORTEN WENGSTAD, YTRINGEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet hadde seint lørdag kveld ikke fått avhørt gårdsarbeideren fra Litauen som samme morgen ble funnet torturert i huset han leier i bygda Bjørndalen i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag.

- Vi snakket med St. Olavs hospital i Trondheim seinest ved 20-tiden lørdag. Der fikk vi beskjed om at han fortsatt ikke var i stand til å bli avhørt. Sykehuset ringer oss hvis det blir noen endring i helsetilstanden. Fram til klokka 22 har vi ikke hørt noe, sier operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Politiet vet ikke hvem som har kommet på besøk til den 30 år gamle mannen i løpet av fredag kveld eller natt til lørdag.

Hang i trapp Litaueren ble funnet hengende i en trapp, bundet på hender og føtter, da arbeidsgiveren kom for å se etter han ved 09-tiden lørdag.

Gårdsarbeideren skulle melke kuene og ta fjøsstellet lørdag morgen. Men det var urolig i fjøset, og bonden ante at noe kunne være galt.

Han gikk bort til huset som gårdsarbeideren leier, og fikk sjokk da han fant den ansatte hengende i sterkt forkommen tilstand. Han kan ha hengt der i åtte-ti timer.

- De fleste kan tenke seg hvordan et slikt syn og en slik situasjon oppleves. Heldigvis maktet jeg å holde roen noenlunde, fikk løsnet tauet rundt hender og føtter, lagt han på golvet og fikk ringt politi og ambulanse, sier bonden til Namdalsavisa.

Ambulansen er stasjonert ved Rørvik, bare ti minutter unna. Den kom raskt til åstedet, og ambulansepersonalet tilkalte raskt helikopter til Trondheim på grunn av skadene.

Den hardt skadde mannen fra Litauen har bodd og jobbet i området i flere år.

Ukjente biler Det er få gårder i Bjørndalen, og folk merker seg når det er ukjente biler på veien.

- Vi har ikke fått noen tips om ukjente biler siden vi startet etterforskningen, og det er heller ikke andre spor som gjør at vi står overfor noen umiddelbar oppklaring, sier operasjonsleder Bjørn Haugan til Dagbladet.

Tekniske og taktiske etterforskere var i huset mange timer lørdag.

Ifølge adressa.no er det ikke tegn til kamp i huset.

- Seint lørdag kveld er ingen pågrepet. Bonden er avhørt som vitne. Vi vet at det ikke var andre personer i huset da politiet kom, sier operasjonslederen i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Oppringningen fra bonden er loggført hos politiet til klokka 10.14

- Er mannen eller hans omgangskrets kjent av politiet?

- Nei, ikke sånn sett.