DØDSULYKKE:  Svært sterk kuling løftet isopor og armeringsvern i været før det traff den avdøde 58-åringen. Kart: Google
DØDSULYKKE: Svært sterk kuling løftet isopor og armeringsvern i været før det traff den avdøde 58-åringen. Kart: GoogleVis mer

Bonde omkom av vind

Kraftig vindkast tok mannen og etterlot ham livløs på Helgeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 58 år gammel gårdbruker omkom etter at kraftige vindkast løftet isopor og armeringsjern i været før det traff mannen. Han og flere dugnadsdeltagere støpte golv på en driftsbygning i Bindal, sør på Helgeland tirsdag morgen. Det melder NRK.

- Avdøde ble kastet fire til fem meter bortover, sier Lars-Erik Bøsseberg, operasjonleder i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet. 

Sterk kuling Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 10 i formiddag, og Bøsseberg forteller at det var veldig sterk kuling på stedet.

- Politiet kom kjapt til stedet, og det ble drevet gjennopplivning av lege. Legehelikopteret fikk ikke landet på grunn av vinden, sier han videre.

Mannen ble ifølge politiet raskt erklært død.

- Vi har aldri opplevd noe slikt før. Nå vil vi undersøke ulykkesstedet og få avklart dødsulykken fullstendig.

- Ekstreme vindkast Tor Aune bor i Bindalseidet og kjente avdøde. Han forteller at det blåste voldsomt i området i formiddag.

- Vindkastene var ekstreme, det har ikke vært så kraftig vind siden slutten av 80-tallet, sier Aune.

- Jeg måtte ta «spenntak» og stå imot vinden.

Bindal er en kommune med nesten 1600 innbyggere.

- Jeg reagerer sterkt på dette. Avdøde var en person jeg kjenner godt, han var et par år yngre. Han var en rolig og stille kar som var godt likt av alle. Dette er vanskelig, sier Aune videre.

Resten av dugnadsarbeiderne ble ivaretatt av helsepersonell.