Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bonde skjøt ulv i Sør-Odal

En bonde i Sør-Odal i Hedmark skjøt tirsdag morgen en ulv som var inne på beitet til sauene hans. Saken blir etterforsket av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bonden som skjøt ulven eide både det innhegnede beitet og sauene, opplyser Innlandet politidistrikt tirsdag morgen. Ulven ble erklært død på stedet.

Politiet opplyser ikke om hvor beitet ligger eller hvilket gårdsbruk det tilhørte, annet enn at det ligger i Sør-Odal kommune sør i Hedmark – i et område som «kan betegnes som landlig med spredt bebyggelse», ifølge en pressemelding.

Det var bonden selv som meldte fra til politiet rett før klokka 6 tirsdag. Det var kort tid etter hendelsen uklart om sau er skadd eller drept av ulven, siden sauene går på et relativt stort område.

– Rutinemessig har politiet startet etterforskning av forholdet. Fylkesmannens miljøvernavdeling og Statens naturoppsyn er rutinemessig også varslet om forholdet, skriver politidistriktet i meldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!