Bonde tilstår sexovergrep

En 61 år gammel bonde har lagt kortene på bordet, etter at han ble tiltalt for overgrep mot sju gutter i et lite øysamfunn i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Hans advokat sier at mannen kommer til å erkjenne straffskyld på de fleste punkter når saken kommer for retten etter sommeren. Trolig kan det skje allerede i september.

-  Min klient har samarbeidet meget godt med politiet for å få saken oppklart, og har i vesentlig grad erkjent de faktiske forhold. Han kommer også i vesentlig grad til å erkjenne straffskyld. Av hensyn til de impliserte vil han få dette overstått og komme i gang med straffen, sier Halvard Helle i Advokatfirmaet Staff.

-  Er han en angrende synder?

-  Jeg skal ikke si så mye om det. Men han er forberedt på at det blir rettssak og klar for å stå til ansvar for det han har gjort, sier Helle.

Ba selv om fengsel

Etter at saken var ferdig etterforsket, kunne den tidligere idrettslederen ha kjempet for å slippe ut fra varetektscella, hvor han har sittet siden 23. mars. I stedet ba han om å få sitte i åtte uker til.

-  Det er hans bidrag til å skape ro og fortgang i saken, sier Helle.

Den tett sammensveisede befolkningen på øya ble lamslått da saken sprakk for fire måneder siden og bonden, en av bygdas mest betrodde menn, ble siktet for sexovergrep mot tenåringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer