Bonde tilstår sexovergrep

En 61 år gammel bonde har lagt kortene på bordet, etter at han ble tiltalt for overgrep mot sju gutter i et lite øysamfunn i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Hans advokat sier at mannen kommer til å erkjenne straffskyld på de fleste punkter når saken kommer for retten etter sommeren. Trolig kan det skje allerede i september.

-  Min klient har samarbeidet meget godt med politiet for å få saken oppklart, og har i vesentlig grad erkjent de faktiske forhold. Han kommer også i vesentlig grad til å erkjenne straffskyld. Av hensyn til de impliserte vil han få dette overstått og komme i gang med straffen, sier Halvard Helle i Advokatfirmaet Staff.

-  Er han en angrende synder?

-  Jeg skal ikke si så mye om det. Men han er forberedt på at det blir rettssak og klar for å stå til ansvar for det han har gjort, sier Helle.

Ba selv om fengsel

Etter at saken var ferdig etterforsket, kunne den tidligere idrettslederen ha kjempet for å slippe ut fra varetektscella, hvor han har sittet siden 23. mars. I stedet ba han om å få sitte i åtte uker til.

-  Det er hans bidrag til å skape ro og fortgang i saken, sier Helle.

Den tett sammensveisede befolkningen på øya ble lamslått da saken sprakk for fire måneder siden og bonden, en av bygdas mest betrodde menn, ble siktet for sexovergrep mot tenåringer.

Mange gamle overgrep

Det skulle bli verre. Stadig flere unge menn i bygda fortalte om overgrep de var blitt utsatt for. De eldste tilfellene skal være nærmere 30 år gamle.

I alt 12 menn og gutter har fortalt politiet om overgrep, men fire av hendelsene var foreldet. Etter det Dagbladet kjenner til, har Statsadvokatene i Rogaland droppet saken til enda én av de fornærmede. Dermed skal 61-åringen svare for overgrep mot sju gutter.

Tiltalens detaljer er foreløpig ikke offentlige, men bonden har tidligere vært siktet for utuktig omgang med gutter på under henholdsvis 14 og 16 år.

LOKKEMIDDEL: Bonden lokket lokale ungdommer til gården sin med ei hinderløype i skogen.