Bonden fant det han trodde var en gammel gjerdestolpe på jordet, men det viste seg å være noe helt annet

Fant 15 000 år gammel mammut.

FUNN: Tidligere denne uka gjorde bonden James Bristle en oppdagelse av det sjeldne slaget da han arbeidet på jordet sitt i Washtenaw Countys Lima Township i den amerikanske delstaten Michigan.

Under arbeidet dukket det de trodde var en gammel gjerdestolpe opp i jorda, men det viste seg å være et av ribbeinene til en mammut.
 Foto: Melanie Maxwell/The Ann Arbor News via AP / NTB Scanpix
FUNN: Tidligere denne uka gjorde bonden James Bristle en oppdagelse av det sjeldne slaget da han arbeidet på jordet sitt i Washtenaw Countys Lima Township i den amerikanske delstaten Michigan. Under arbeidet dukket det de trodde var en gammel gjerdestolpe opp i jorda, men det viste seg å være et av ribbeinene til en mammut. Foto: Melanie Maxwell/The Ann Arbor News via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka gjorde bonden James Bristle en oppdagelse av det sjeldne slaget da han arbeidet på jordet sitt i Washtenaw Countys Lima Township i den amerikanske delstaten Michigan.

Under arbeidet dukket det de trodde var en gammel gjerdestolpe opp i jorda, men det viste seg å være et av ribbeinene til en mammut.

Dyret, som døde for et sted mellom 11 og 15 000 år siden, skal ifølge mlive.com ha blitt jaktet og drept av mennesker, og er et sjeldent funn.- Vi visste raskt at dette var noe utenom det vanlige, sier Bristle.

Sjeldent Onsdag ankom David Fisher fra universtitet i Michigan eiendommen til Bristle. Han forteller at de fleste funnene som gjøres i dette området er av mastodonter, og at mammuter er langt sjeldnere.

- Vi får telefoner et par ganger i året om slike funn, sier han ifølge Independent.

I løpet av tirsdagen var han og flere kolleger i full gang med å grave opp mammut-fossilet slik at det  kan bevares og studeres. Han forteller også at dette mammut-skjelettet er spesielt da det er såpass komplett.- Vi vil ikke bare røske beina opp av jorda. Vi vil finne ut mer om dette individed, og hvorfor det endte opp akkurat her. Dette kan vi gjøre gjennom forsiktig utgraving, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.