Bonden så seg nødt til å skyte

I etterkant synes han det ble gjort en slett jobb av politiet. Han opplevde noen av dem som arrogante og lite trivelige.

UREDD ULV: Bonden som skøyt ulven sier til Natioen at han først trodde ulven var en bikkje fordi den ikke viste noen tegn til frykt. Foto: Politiet
UREDD ULV: Bonden som skøyt ulven sier til Natioen at han først trodde ulven var en bikkje fordi den ikke viste noen tegn til frykt. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bonden som skjøt en ulv i Sør-Odal på tirsdag, sier til Nationen at han ikke så noen annen utvei. Ulven var ikke redd og så ut til å angripe saueflokken hans.

Da kona til bonden skulle ta en snartur innom fjøset så hun ulven rett bak huset. Ulven jagde saueflokken i sirkler innenfor strømgjerdet da bonden hørte kona skrike i panikk.

Ulven var ikke redd

Han så ut av vinduet og trodde han så en hund. Den oppførte seg som en bikkje, den var ikke redd for mennesker. Da bonden hadde en ulv utafor fjøset i fjor, pilte den av gårde så fort den så kona, forteller bonden.

Da kona ropte «ulv» løp han til våpenskapet og tok med hagla og to patroner ut. Kona skreik og sparka etter ulven. Selv da ble ikke ulven redd. Hun gjorde dette gjentatte ganger og prøvde å lage et skjold mellom ulven og sauene.

Bonden kom seg over gjerdet og ulven lagde så en større sirkel, slik at kona fikk presset sauene opp og vekk fra ulven. Da skrek hun:

- «Skyt ulven» og jeg skyter to skudd. Den går ca. 20 meter før den faller om, sier han til Nationen.

Han sier at det optimale ville vært å skyte et varselskudd. Men ulven hadde blitt skreket til, jaget og sparket etter uten å la seg merke med noe av det. Ulven prøvde aldri å trekke seg, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer