Bonden sto to meter unna da sommerens inntektskilde momentant døde etter lynnedslag

- Prøvde å gjennopplive dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag kveld ble bonde Rolf L. Feragen (58) vitne til at drøyt 40 prosent av buskapen hans døde momentant, da lynet slo ned i fjøset hans på seteren utenfor Feragen i Røros kommune.

- Vi flytta ut på seteren på torsdag, og jeg var på vinterstedet vårt for å få med siste rest da frua ringte og sa at hun ikke hadde fått festa dyra inne i fjøset. Hun gikk ut for å lete etter de kyrne som fremdeles var i utmark, mens jeg gikk inn for å prøve å feste de tre løse kyrne inne i fjøset, sier Rolf L. Feragen til Dagbladet.

Ute var det tordenvær, og dette var grunnen til at alle dyra skulle festes fast.

- To sekunder etter at jeg hadde fått den siste kua fast, smalt det i en elektrisk kabel på veggen. Da falt den død om med én gang, sier bonden, som først ble intervjuet av Rørosnytt.

Mistet sommerens inntekt

Til Dagbladet sier Feragen at hans oppgave er å ta vare på dyra. Derfor ble han aldri skremt eller redd etter hendelsen, tross at han sto to meter unna den ene kua.

- Jeg har ikke tenkt på meg selv i det hele tatt. Da kuene gikk rett i gulvet, var det første jeg tenkte om jeg kunne hjelpe. Jeg prøvde å gjennopplive dyra, men de var helt døde. Den ene rista i noen få sekunder, men så var det over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer