Bøndene enige med staten om krisepakke for tørkerammede bønder

Får utbetalt 525 millioner kroner etter krisesommer.

TØRKE: Tørke og fôrmangel har svekket norske bønder i sommer. Endelig er bøndene enige med staten om krisepakke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TØRKE: Tørke og fôrmangel har svekket norske bønder i sommer. Endelig er bøndene enige med staten om krisepakke. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixFoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag er enige med staten om en krisepakke for tørkerammede bønder.

Partene er enige om at det skal utbetales 525 millioner kroner i ekstra kompensasjon som følge av tørken og avlingsskader i sommer.

Utbetalingene skal gå til bønder som er hardets rammet. Det skal blant annet utbetales støtte til bønder som må kjøpe inn ekstra fôr og til grønnsaksbønder i Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold, Telemark.

Krisepakka kommer i tillegg til de økte utbetalingene over avlingsskadeordningen, som er anslått til over 1 milliard kroner, opplyser Landbruksdepartementet i en melding.

- Fornøyd

- De som har hatt størst kostnader skal få størst kompensasjon, sier Landbruksminister Jon Georg Dale på en pressekonferanse.

Dale får ny taburett i regjeringen, og blir utnevnt til samferdselsminster i morgen, men før dette er offisielt, ville han ikke kommentere byttet.

- Jeg er glad vi nå får på plass nye tiltak, sa han derimot.

Norges Bondelag sier de er fornøyd med en rask avklaring.

- Jeg er glad regjeringa bidrar til å hjelpe de bøndene som er hardest ramma av tørken. Samtidig skulle jeg ønske at flere kunne få dekka ekstraordinære tap, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer