Bøndene hamstrer egg

Norges Bondelag oppfordrer alle sine medlemmer og deres venner til å tømme butikkene for egg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Norges Bondelag har på morgenkvisten torsdag sendt ut sms til alle sine medlemmer der de oppfordres til å gå i butikkene og hamstre egg. Bondelaget oppfordrer i tillegg medlemmene om å få sine venner til å gjøre det samme.

Kjøper egg og blokkerer pakkerier På den måten håper kanskje Norges Bondelag at de skal klare å tømme butikkene for egg før 17. mai og markere sin frustrasjon over bruddet i forhandlingene i årets jordbruksoppgjør.

I tillegg blokkerer bondelaget ni eggepakkerier torsdag morgen.

- Vi blokkerer eggpakkerier rundt om i Norge for å synliggjøre at norsk mat i butikkhyllene ikke er en selvfølge. Spesielt ikke etter regjeringas tilbud i jordbruksforhandlingene, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke i en pressemelding.

Hegnar.no spurte Nils T. Bjørke om han tror bøndene klarer å tømme butikkene for egg?

- Det er ikke noe mål for oss å tømme butikkene for egg, men at det blir litt lite i enkelte butikker. Målet vårt er at det skal få fokus på oppgjøret, sier han til Hegnar.no.

Håper på forståelse Onsdag har det vært lokale og fylkesvise aksjoner over hele landet. Nå trappes de sentrale aksjonene opp.

- Vi har opplevd sterk støtte og sympati fra folk flest siden vi brøt forhandlingene. Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne, men slik får vi sagt klart i fra og vist at konsekvensene av regjeringas politikk kan bli store. Vi håper forbrukerne har forståelse for det, fortsetter Bjørke.

Dermed kan det gå mot en 17. mai uten eggedosis og eggerøre. Til gjengjeld kan det bli mer enn nok av det rundt omkring hos bondelagets medlemmer på nasjonaldagen, hvis de følger oppfordringen om å bruke sine egne penger til å tømme butikkene for egg.

- Redaktør i Finansavisen, Trygve Hegnar, ler godt av Norges Bondelags lure fremstøt. Dette er i tråd med Norges Bondelags vanlige taktikkeri, sier han til Hegnar.no.

Flere nyheter - Til og med jeg har mistet tellingen
Sterkt kvartal fra Røkke og Co.
Sony faller stygt i Tokyo

EGG: Norges Bondelags, Nils Bjørke, trapper opp aksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
EGG: Norges Bondelags, Nils Bjørke, trapper opp aksjonene. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer